Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

0
86 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

20 dag
Ryż
40 dag
Filet z ryby
1 
Marchewka
1 
Cebula
1 
Pietruszka
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Cukier
15 dag
Ser żółty
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
512.47 kcal
Tłuszcze
20.69 g
Białko
31.02 g
Węglowodany
49.67 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

86 min
Krok 1
20 min
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, osączyć, ostudzić.
Krok 2
5 min
Filety rozmrożone umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
5 min
Podsmażyć na połowie oleju razem z posiekaną cebulą.
Krok 5
6 min
Następnie dodać rybę, koncentrat, ketchup, wymieszać i dusić przez 4-5 minut. Doprawić do smaku ziarenkami, pieprzem, cukrem i przyprawą maggi.
Krok 6
5 min
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 7
2 min
Naczynie żaroodporne posmarować olejem.
Krok 8
3 min
Zimny ryż wymieszać z 10 dag żółtego sera.
Krok 9
3 min
Połowę ryżu włożyć do naczynia, następnie ułożyć farsz, przykryć resztą ryżu, wyrównać.
Krok 10
2 min
Z wierzchu posypać pozostałym żółtym serem.
Krok 11
30 min
Włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 30 minut.
Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 1 z 11

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, osączyć, ostudzić.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 2 z 11

Filety rozmrożone umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 3 z 11

Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 4 z 11

Podsmażyć na połowie oleju razem z posiekaną cebulą.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 5 z 11

Następnie dodać rybę, koncentrat, ketchup, wymieszać i dusić przez 4-5 minut. Doprawić do smaku ziarenkami, pieprzem, cukrem i przyprawą maggi.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 6 z 11

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 7 z 11

Naczynie żaroodporne posmarować olejem.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 8 z 11

Zimny ryż wymieszać z 10 dag żółtego sera.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 9 z 11

Połowę ryżu włożyć do naczynia, następnie ułożyć farsz, przykryć resztą ryżu, wyrównać.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 10 z 11

Z wierzchu posypać pozostałym żółtym serem.

Ryż zapiekany z rybą i warzywami

Krok 11 z 11

Włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 30 minut.

Dla fanów ryb i zapiekanek: ryż zapiekany z rybą i warzywami. Proste w przyrządzeniu danie, które swoją delikatnością uwiedzie nawet tych, którzy ryb na co dzień nie jedzą. Dodajmy rosół drobiowy WINIARY oraz przyprawę Jarzynkę WINIARY, a uzyskamy przy tym niepowtarzalny aromat i intrygujący smak, który będzie kusił do kolejnego kęsa. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika