Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ryba w sosie koperkowym z soczewicą
Dodaj do CookBook

Ryba w sosie koperkowym z soczewicą

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jose Troya
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
200  ml
Śmietanka kremówka
400  g
Filet z mintaja
200  g
Por
100  g
Soczewica czerwona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.8 g
Wartość energetyczna
343 kcal
Tłuszcze
8.1 g
Białko
28.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz ciekawego pomysłu na rybę z warzywami? Mamy coś w sam raz dla Ciebie. Ryba w sosie koperkowym z soczewicą i kawałkami pora to przepis na prosty, smaczny i rozgrzewający obiad – w sam raz dla całej rodziny. Z przygotowaniem tego dania poradzą sobie wszyscy fani gotowania i dobrego jedzenia.

Do zrobienia tego posiłku potrzebujesz zaledwie kilku składników. Przyda się ryba, soczewica i por. A do tego WINIARY Pomysł na… rybę w sosie koperkowym, woda i śmietanka, z których przygotujesz aromatyczny, kremowy sos. W ten sposób podkreślisz smak całego obiadu i dodasz mu charakteru.

Upieczona ryba w kremowym sosie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami i surówką lub sałatką z ulubionych warzyw. Jeśli chcesz zrobić to danie zimą, zamiast świeżych warzyw sięgnij po mrożone. Możesz ugotować je na parze, podpiec w piekarniku lub lekko podsmażyć. Dzięki temu urozmaicisz posiłek i wprowadzisz więcej warzy do codziennej diety.

Masz ochotę wypróbować więcej przepisów na obiady? Zobacz inspiracje, jakie czekają na Ciebie na stronie WINIARY i znajdź potrawy dopasowane do Ciebie i Twoich bliskich.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    1 min
    Rybę rozmrażamy na sitku, by pozbyć się nadmiaru wody.
  • Krok 2

    1 min
    Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy soczewicę oraz pora pokrojonego w półplasterki.
  • Krok 3

    1 min
    Płaty mintaja kroimy na 3 części i układamy na soczewicy z porem.
  • Krok 4

    2 min
    Całość zalewamy Pomysłem na… rybę w sosie śmietanowo–koperkowym WINIARY wymieszanym ze słodką śmietanką 30% (200 ml) oraz wodą (300 ml).
  • Krok 5

    40 min
    Przykryte naczynie żaroodporne wstawimy do piekarnika nagrzanego do 180˚C na około 40 min.
Ryba w sosie koperkowym z soczewicą

Krok 1 z 5

Rybę rozmrażamy na sitku, by pozbyć się nadmiaru wody.

Ryba w sosie koperkowym z soczewicą

Krok 2 z 5

Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy soczewicę oraz pora pokrojonego w półplasterki.

Ryba w sosie koperkowym z soczewicą

Krok 3 z 5

Płaty mintaja kroimy na 3 części i układamy na soczewicy z porem.

Ryba w sosie koperkowym z soczewicą

Krok 4 z 5

Całość zalewamy Pomysłem na… rybę w sosie śmietanowo–koperkowym WINIARY wymieszanym ze słodką śmietanką 30% (200 ml) oraz wodą (300 ml).

Ryba w sosie koperkowym z soczewicą

Krok 5 z 5

Przykryte naczynie żaroodporne wstawimy do piekarnika nagrzanego do 180˚C na około 40 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

    45 min Łatwy
  • Ryba pod serową pierzynką

    Ryba pod serową pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Ryba zapiekana pod pierzynką

    Ryba zapiekana pod pierzynką

    1 godz Łatwy
  • Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu