Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roszponka z kurczakiem w ażurowym naleśniku

0
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JustynaL

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  główek
Sałata karbowana
1 
Pierś z kurczaka
2  opakowań
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
10 
Pomidory
1 
Cebula
100  g
Ser feta
1  szklanka
Mleko
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1  szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
59.31 g
Węglowodany
97.46 g
Tłuszcze
122.12 g
Wartość energetyczna
1701.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
15 min
Umyć pierś z kurczaka, osuszyć i delikatnie rozbić. Umieścić mięso w pergaminie, położyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Smażyć z każdej strony ok. 5 minut. Usmażone mięso pokroić w plastry.
Krok 2
10 min
Naleśniki: wymieszać mikserem wszystkie składniki, następnie przelać ciasto naleśnikowe do butelki np. po ketchupie. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i wylewać na nią ciasto cienkim strumieniem. Naleśniki smażyć z obu stron do zarumienienia.
Krok 3
5 min
Umyć roszponkę i pomidory. Rozłożyć listki na naleśnikach oraz pokrojone pomidory. Następnie pokroić ser w kostkę, cebulę w piórka i razem z plastrami kurczaka ułożyć na roszponce. Polać sosem czosnkowym WINIARY i nakryć sałatkę naleśnikiem.
Roszponka z kurczakiem w ażurowym naleśniku

Krok 1 z 3

Umyć pierś z kurczaka, osuszyć i delikatnie rozbić. Umieścić mięso w pergaminie, położyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Smażyć z każdej strony ok. 5 minut. Usmażone mięso pokroić w plastry.

Roszponka z kurczakiem w ażurowym naleśniku

Krok 2 z 3

Naleśniki: wymieszać mikserem wszystkie składniki, następnie przelać ciasto naleśnikowe do butelki np. po ketchupie. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i wylewać na nią ciasto cienkim strumieniem. Naleśniki smażyć z obu stron do zarumienienia.

Roszponka z kurczakiem w ażurowym naleśniku

Krok 3 z 3

Umyć roszponkę i pomidory. Rozłożyć listki na naleśnikach oraz pokrojone pomidory. Następnie pokroić ser w kostkę, cebulę w piórka i razem z plastrami kurczaka ułożyć na roszponce. Polać sosem czosnkowym WINIARY i nakryć sałatkę naleśnikiem.

Sycąca, a przy tym lekka sałatka z roszponką, kurczakiem, sosem czosnkowym Winiary. To idealna propozycja na pełną smaku kolację lub lunch. Sałatka podana w ażurowym naleśniku cieszy nie tylko podniebienie, ale także oczy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika