Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z cielęciny

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Cielęcina mielona
12 plastrów
Boczek
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 
Cebula
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
566.43 kcal
Tłuszcze
50.23 g
Węglowodany
3.67 g
Białko
23.67 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Mięso pokrój na 12 porcji.
Krok 2
5 min
Każdą porcję owiń w plasterek bekonu, oprósz mąką i smaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
5 min
Cebulę pokrój w ósemki, dodaj do mięsa i duś około 5 minut.
Krok 4
5 min
Kostkę rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
Krok 5
2 min
Mięso i cebulę wyjmij z rondla.
Krok 6
5 min
Dodaj mąkę, zasmaż, podlej bulionem.
Krok 7
3 min
Włóż roladki z cebulą i duś do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Roladki z cielęciny

Krok 1 z 7

Mięso pokrój na 12 porcji.

Roladki z cielęciny

Krok 2 z 7

Każdą porcję owiń w plasterek bekonu, oprósz mąką i smaż na rozgrzanym oleju.

Roladki z cielęciny

Krok 3 z 7

Cebulę pokrój w ósemki, dodaj do mięsa i duś około 5 minut.

Roladki z cielęciny

Krok 4 z 7

Kostkę rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.

Roladki z cielęciny

Krok 5 z 7

Mięso i cebulę wyjmij z rondla.

Roladki z cielęciny

Krok 6 z 7

Dodaj mąkę, zasmaż, podlej bulionem.

Roladki z cielęciny

Krok 7 z 7

Włóż roladki z cebulą i duś do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Miniaturowe roladki z cielęciny duszone z cebulą i polane sosem, zrobionym na bazie Bulionu cielęcego Winiary, to doskonały pomysł na obiad z mięsem. Roladki z bekonem są chrupkie, a jednocześnie mięso cielęce urzeka podniebienia swoją miękkością i intensywnym smakiem przypraw i podsmażanej cebulki. Wypróbuj przepis na roladki Winiary i zbieraj komplementy od rodziny i znajomych za smaczny obiad. :-) Roladki podaj z ziemniakami i surówką lub ogórkami kiszonymi. Polej mięso odrobiną soku z cytryny, aby zintensyfikować smak.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika