Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
2 
Podwójna Pierś z Kurczaka
0.5 
Papryka czerwona
10 dag
Ser żółty
1 
Jajko
0.5 szklanka
Bułka tarta
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.98 g
Tłuszcze
12.94 g
Białko
30.84 g
Wartość energetyczna
290.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
9 min
Każdy filet z kurczaka (podwójny dzielimy na połowę) rozbijamy cieniutko, przyprawiamy Jarzynką i pieprzem. Z jednego brzegu układamy kilka słupków żółtego sera oraz kilka paseczków papryki.
Krok 2
5 min
Zwijamy roladki. Każdą panierujemy w jajku oraz bułce tartej.
Krok 3
10 min
Smażymy na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 4
1 min
Podajemy gorące. Smacznego.
Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

Krok 1 z 4

Każdy filet z kurczaka (podwójny dzielimy na połowę) rozbijamy cieniutko, przyprawiamy Jarzynką i pieprzem. Z jednego brzegu układamy kilka słupków żółtego sera oraz kilka paseczków papryki.

Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

Krok 2 z 4

Zwijamy roladki. Każdą panierujemy w jajku oraz bułce tartej.

Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

Krok 3 z 4

Smażymy na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.

Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem

Krok 4 z 4

Podajemy gorące. Smacznego.

Roladki drobiowe z papryką i żółtym serem mogą pojawić się na Twoim stole nie tylko od święta. Chrupiąca panierka ukrywa prawdziwie niebiańskie nadzienie – słodką paprykę i ser żółty. A wszystko to w towarzystwie fileta z kurczaka. Nie zapomnij o doprawieniu dania Przyprawą JARZYNKA WINIARY, by stało się ono jeszcze bardziej aromatyczne.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika