MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Doskonały bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Rolada z indyka
37 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
28 6.5g / 28%
3 2g / 3%
69 36.9g / 69%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Rolada z indyka

(0)
37 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  dag
Mięso z piersi indyczej
trochę
Sól
trochę
Pieprz
3  plastrów
Ser żółty
0.5 
Cebula czerwona
10  dag
Filet Wędzony z Kurczaka
1  pęczek
Roszponka
trochę
Olej
trochę
Przyprawa do kurczaka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.06 g
Wartość energetyczna
218.78 kcal
Tłuszcze
6.6 g
Białko
36.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rolada z indyka z pewnością może urozmaicić każdy rodzinny obiad. Kolorowy farsz, zawinięty w indyczej piersi, nada potrawie fantazyjnego wyglądu, który będzie podkreślony rumiano usmażonym mięsem. Dodatkowym atutem przepisu jest ser żółty, który będzie rozpuszczał się w ustach w trakcie jedzenia.

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    15 min
    Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.
  • Krok 2

    5 min
    Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.
  • Krok 3

    15 min
    Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.
  • Krok 4

    2 min
    Gotową roladę podzielić na porcje.
Rolada z indyka

Krok 1 z 4

Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.

Rolada z indyka

Krok 2 z 4

Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.

Rolada z indyka

Krok 3 z 4

Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.

Rolada z indyka

Krok 4 z 4

Gotową roladę podzielić na porcje.

Przepis w formacie PDF

lite