Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa ramen to esencjonalny i aromatyczny japoński rosół przygotowywany na bazie czerwonego mięsa. Domowy ramen zrobisz ze składników, które są łatwo dostępne praktycznie w każdym sklepie. Za niepowtarzalny smak tej zupy odpowiadają m.in. egzotyczne przyprawy i zioła – w szczególności kolendra, imbir i anyż, a także Bulion wołowy WINIARY. Ramen – japońska zupa to ekspresowa kulinarna wycieczka w smakowite rejony Azji! Możesz także wypróbować inny przepis na zupę ramen.
Przygotowanie
120 min
Krok 1
10 min
Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
70 min
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.
Krok 3
25 min
Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.
Krok 4
5 min
Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.
Krok 5
10 min
Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki
Krok 1
z
5
Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
z
5
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.
Krok 3
z
5
Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.
Krok 4
z
5
Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.
Krok 5
z
5
Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0