Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ramen - japońska zupa
Dodaj do CookBook

Ramen - japońska zupa

(7)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  l
Woda
2  łyżek
Bulion wołowy WINIARY
500  g
Kawałek wieprzowiny z boczkiem (z wytopionym tłuszczem)
1 
Cebula
2 
Marchewka
6  ząbków
Czosnek
1  g
Ziarna anyżu
0.5  łyżeczka
Kolendra
1  kawałek
Korzeń imbiru
3  łyżek
Sos sojowy
1  łyżeczka
Olej sezamowy
1  pęczek
Kolendra
1  pęczek
Dymka
4 
Jajko
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.6 g
Wartość energetyczna
654 kcal
Tłuszcze
66.4 g
Białko
5.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa ramen to esencjonalny i aromatyczny japoński rosół przygotowywany na bazie czerwonego mięsa. Domowy ramen zrobisz ze składników, które są łatwo dostępne praktycznie w każdym sklepie. Za niepowtarzalny smak tej zupy odpowiadają m.in. egzotyczne przyprawy i zioła – w szczególności kolendra, imbir i anyż, a także Bulion wołowy WINIARY. Ramen – japońska zupa to ekspresowa kulinarna wycieczka w smakowite rejony Azji!
Możesz także wypróbować inny przepis na zupę ramen.

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
  • Krok 2

    70 min
    Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.
  • Krok 3

    25 min
    Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.
  • Krok 4

    5 min
    Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.
  • Krok 5

    10 min
    Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki
Ramen - japońska zupa

Krok 1 z 5

Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.

Ramen - japońska zupa

Krok 2 z 5

Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.

Ramen - japońska zupa

Krok 3 z 5

Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.

Ramen - japońska zupa

Krok 4 z 5

Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.

Ramen - japońska zupa

Krok 5 z 5

Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.0 z 5
3
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
22
00
00
00
22

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia japońska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Domowy ramen  – prosty przepis

    Domowy ramen – prosty przepis

    2 godz 32 min Średni
  • Żuramen

    Żuramen

    20 min Łatwy
  • Miso ramen z tofu

    Miso ramen z tofu

    35 min Średni
  • Ramen z miso i masłem orzechowym

    Ramen z miso i masłem orzechowym

    30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu