Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ramen - japońska zupa

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 l
Woda
2 łyżek
Bulion wołowy w słoiku WINIARY
500 g
Wieprzowina, boczek, tłuszcz wytopiony, gotowane
1 
Cebula
2 
Marchewka
6 ząbków
Czosnek
1 g
Ziarna anyżu
0.5 łyżeczka
Kolendra
1 kawałek
Korzeń imbiru
3 łyżek
Sos sojowy
1 łyżeczka
Olej sezamowy
1 pęczek
Kolendra
1 pęczek
Dymka
4 
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
643.29 kcal
Węglowodany
8.59 g
Białko
5.58 g
Tłuszcze
65.55 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
10 min
Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
70 min
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.
Krok 3
25 min
Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.
Krok 4
5 min
Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.
Krok 5
10 min
Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki
Ramen - japońska zupa

Krok 1 z 5

Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.

Ramen - japońska zupa

Krok 2 z 5

Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.

Ramen - japońska zupa

Krok 3 z 5

Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.

Ramen - japońska zupa

Krok 4 z 5

Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.

Ramen - japońska zupa

Krok 5 z 5

Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki

Zupa ramen to esencjonalny i aromatyczny japoński rosół przygotowywany na bazie czerwonego mięsa. Domowy ramen zrobisz ze składników, które są łatwo dostępne praktycznie w każdym sklepie. Za niepowtarzalny smak tej zupy odpowiadają m.in. egzotyczne przyprawy i zioła – w szczególności kolendra, imbir i anyż, a także Bulion wołowy WINIARY. Ramen – japońska zupa to ekspresowa kulinarna wycieczka w smakowite rejony Azji!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika