Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agiatis

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Mięso mielone
2 
Cebula
1 
Jajko
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Pieprz czarny
1 
Bułka
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
450  g
Pieczarki
3  łyżek
Śmietana 36%
1  pęczek
Koperek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  łyżek
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
40.87 g
Węglowodany
38.93 g
Tłuszcze
20.22 g
Wartość energetyczna
485.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym to danie, które chyba nigdy nie znudzi się fanom wieprzowych kotlecików. Mięso podane z sosem z pieczarek i koperku sprawi, że trudno będzie przejść obojętnie wobec tak smakowitego i kuszącego aromatu! Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym podawaj z ziemniakami lub ulubionymi kluskami.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso mielimy z cebulą (jeśli macie gotowe, zmielić do niego cebulę) dodajemy jajo, namoczoną i odciśniętą bułkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
  • Krok 2

    10 min
    Łyżką stołową nabieramy niewielkie porcje mięsa, kulamy w dłoniach i obtaczamy w mące. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Krok 3

    5 min
    Zalewamy wodą - tyle, aby przykryło kulki mięsa. Dusimy na wolnym ogniu.
  • Krok 4

    10 min
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki podsmażamy - odstawiamy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy do niego pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Dodajemy śmietanę, redukujemy sos, do konsystencji jaka nam odpowiada. Na końcu wsypujemy pokrojony koper.
  • Krok 6

    3 min
    Mieszamy, czekamy aż sos się ponownie zagotuje. Podajemy z ulubionymi dodatkami np ziemniakami, ryżem lub makaronem.
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 1 z 6

Mięso mielimy z cebulą (jeśli macie gotowe, zmielić do niego cebulę) dodajemy jajo, namoczoną i odciśniętą bułkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 2 z 6

Łyżką stołową nabieramy niewielkie porcje mięsa, kulamy w dłoniach i obtaczamy w mące. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 3 z 6

Zalewamy wodą - tyle, aby przykryło kulki mięsa. Dusimy na wolnym ogniu.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 4 z 6

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki podsmażamy - odstawiamy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy do niego pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 5 z 6

Dodajemy śmietanę, redukujemy sos, do konsystencji jaka nam odpowiada. Na końcu wsypujemy pokrojony koper.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 6 z 6

Mieszamy, czekamy aż sos się ponownie zagotuje. Podajemy z ulubionymi dodatkami np ziemniakami, ryżem lub makaronem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Domowy gulasz z łopatki

    Domowy gulasz z łopatki

    54 min Średni
  • Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami

    Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Królik w sosie

    Królik w sosie

    40 min Łatwy
  • Karkówka smażona z sosem

    Karkówka smażona z sosem

    3 godz 29 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu