Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym
Dodaj do CookBook

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

(1)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Mięso mielone
2 
Cebula
1 
Jajko
1 
Bułka
1  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Pieprz czarny
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  płaskich łyżek
Olej
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA...Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym
200  ml
Śmietanka 12%
450  g
Pieczarki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
39.9 g
Wartość energetyczna
541.3 kcal
Tłuszcze
23.3 g
Białko
42.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-ziołowym to danie, które chyba nigdy nie znudzi się fanom wieprzowych kotlecików. Mięso podane z sosem z pieczarek i koperku sprawi, że trudno będzie przejść obojętnie wobec tak smakowitego i kuszącego aromatu! Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-ziołowym podawaj z ziemniakami lub ulubionymi kluskami.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso mielimy z cebulą (jeśli macie gotowe, zmielić do niego cebulę) dodajemy jajo, namoczoną i odciśniętą bułkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
  • Krok 2

    10 min
    Łyżką stołową nabieramy niewielkie porcje mięsa, kulamy w dłoniach i obtaczamy w mące. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Krok 3

    5 min
    Zalewamy wodą - tyle, aby przykryło kulki mięsa. Dusimy na wolnym ogniu.
  • Krok 4

    10 min
    Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki podsmażamy - odstawiamy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy do niego pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Dodajemy dodajemy sos WINIARY wymieszany ze śmietanką i wodą wg instrukcji na opakowaniu i zagotowujemy na patelni wraz z pulpetami.
  • Krok 6

    3 min
    Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z ziemniakami, ryżem lub makaronem.
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 1 z 6

Mięso mielimy z cebulą (jeśli macie gotowe, zmielić do niego cebulę) dodajemy jajo, namoczoną i odciśniętą bułkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 2 z 6

Łyżką stołową nabieramy niewielkie porcje mięsa, kulamy w dłoniach i obtaczamy w mące. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 3 z 6

Zalewamy wodą - tyle, aby przykryło kulki mięsa. Dusimy na wolnym ogniu.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 4 z 6

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki podsmażamy - odstawiamy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy do niego pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 5 z 6

Dodajemy dodajemy sos WINIARY wymieszany ze śmietanką i wodą wg instrukcji na opakowaniu i zagotowujemy na patelni wraz z pulpetami.

Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowo-koperkowym

Krok 6 z 6

Podajemy z ulubionymi dodatkami np. z ziemniakami, ryżem lub makaronem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Gosia

Ten przepis często robię dla rodzinki i wszystkim bardzo smakuje. Do tego ziemniaczki i jakaś surówka. Pycha!!!
Anonim (niezweryfikowany) 08/09/2023-03:03 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 08/09/2023-04:07 CEST
Gosia, bardzo miło nam czytać takie opinie! Dziękujemy i zachęcamy do wypróbowania też innych, pysznych przepisów z naszej strony. Pozdrawiamy!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    47 min Łatwy
  • Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    Klopsiki pieczone (pulpety z piekarnika)

    1 godz 12 min Łatwy
  • Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    Pulpety z indyka w sosie koperkowym

    42 min Łatwy
  • Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu