Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pudding waniliowy

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Pudding waniliowy

(2)
22 min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń Waniliowy WINIARY
2  szklanek
Mleko sojowe lub inne mleko (krowie, opcjonalnie roślinne - np. owsiane, migdałowe)
1  szklanka
Kasza jaglana
1  łyżka
Kasza jaglana
6 
Owoce z kompotu lub świeże do dekoracji
3  łyżek
Miód
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
57.5 g
Wartość energetyczna
322.7 kcal
Tłuszcze
2.2 g
Białko
8.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
WSKAZÓWKI:

- używamy budyniu Winiary bez cukru,

- kasza jaglana świetnie się łączy ze słodkimi smakami,

- taki krem może być też kremem do tortów i ciast,

- kasza jaglana jest tłusta, dlatego trzeba ją chronić przed zjełczeniem poprzez odpowiednie przechowywanie,

- używajmy owoców z kompotu, które najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    2 min
    Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.
  • Krok 2

    5 min
    Pozostałe mleko zagotuj.
  • Krok 3

    5 min
    Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.
  • Krok 4

    5 min
    Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.
  • Krok 5

    5 min
    Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.
  • Krok 6

    0 min
    Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.
Pudding waniliowy

Krok 1 z 6

Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.

Pudding waniliowy

Krok 2 z 6

Pozostałe mleko zagotuj.

Pudding waniliowy

Krok 3 z 6

Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.

Pudding waniliowy

Krok 4 z 6

Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.

Pudding waniliowy

Krok 5 z 6

Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.

Pudding waniliowy

Krok 6 z 6

Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00

Opinie

5

Adam

Przepis bardzo mało precyzyjny!
Anonim (niezweryfikowany) 05/14/2024-01:00 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/22/2024-04:30 CEST
Adamie, jak możemy poprawić przepis?
5

Ania

Czy budyń blendować z surową kaszą jaglaną, ile kaszy?
Anonim (niezweryfikowany) 02/07/2024-01:44 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/10/2024-03:32 CEST
Aniu, szklankę kaszy należy wcześniej ugotować.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

    Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

    24 min Łatwy
  • Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

    Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

    53 min Łatwy
  • Pudding angielski

    Pudding angielski

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu