Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pudding waniliowy
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Pudding waniliowy

(2)
22min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń Waniliowy WINIARY
2  szklanek
Mleko sojowe lub inne mleko (krowie, opcjonalnie roślinne - np. owsiane, migdałowe)
1  szklanka
Kasza jaglana
1  łyżka
Kasza jaglana
6 
Owoce z kompotu lub świeże do dekoracji
3  łyżek
Miód
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.66 g
Węglowodany
57.48 g
Tłuszcze
2.17 g
Wartość energetyczna
322.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
WSKAZÓWKI:

- używamy budyniu Winiary bez cukru,

- kasza jaglana świetnie się łączy ze słodkimi smakami,

- taki krem może być też kremem do tortów i ciast,

- kasza jaglana jest tłusta, dlatego trzeba ją chronić przed zjełczeniem poprzez odpowiednie przechowywanie,

- używajmy owoców z kompotu, które najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    2 min
    Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.
  • Krok 2

    5 min
    Pozostałe mleko zagotuj.
  • Krok 3

    5 min
    Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.
  • Krok 4

    5 min
    Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.
  • Krok 5

    5 min
    Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.
  • Krok 6

    0 min
    Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.
Pudding waniliowy

Krok 1 z 6

Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.

Pudding waniliowy

Krok 2 z 6

Pozostałe mleko zagotuj.

Pudding waniliowy

Krok 3 z 6

Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.

Pudding waniliowy

Krok 4 z 6

Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.

Pudding waniliowy

Krok 5 z 6

Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.

Pudding waniliowy

Krok 6 z 6

Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Naleśniki z budyniem i bananem

    Naleśniki z budyniem i bananem

    2 godz 17 min Łatwy
  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Ciasto kokosowe bez pieczenia

    Ciasto kokosowe bez pieczenia

    4 godz 32 min Łatwy
  • Naleśniki z budyniem i owocami

    Naleśniki z budyniem i owocami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu