Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
- kasza jaglana świetnie się łączy ze słodkimi smakami,
- taki krem może być też kremem do tortów i ciast,
- kasza jaglana jest tłusta, dlatego trzeba ją chronić przed zjełczeniem poprzez odpowiednie przechowywanie,
- używajmy owoców z kompotu, które najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
2 min
Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko zagotuj.
Krok 3
5 min
Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.
Krok 4
5 min
Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.
Krok 5
5 min
Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.
Krok 6
0 min
Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.
Krok 1
z
6
Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.
Krok 2
z
6
Pozostałe mleko zagotuj.
Krok 3
z
6
Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.
Krok 4
z
6
Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.
Krok 5
z
6
Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.
Krok 6
z
6
Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0