Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pudding waniliowy

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kubków
Mleko sojowe
1 szklanka
Kasza jaglana
1 łyżka
Kasza jaglana
6 
Truskawki
3 łyżek
Miód
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
321.68 kcal
Węglowodany
57.33 g
Białko
8.58 g
Tłuszcze
2.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
2 min
Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko zagotuj.
Krok 3
5 min
Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.
Krok 4
5 min
Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.
Krok 5
5 min
Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.
Krok 6
0 min
Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.
Pudding waniliowy

Krok 1 z 6

Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.

Pudding waniliowy

Krok 2 z 6

Pozostałe mleko zagotuj.

Pudding waniliowy

Krok 3 z 6

Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.

Pudding waniliowy

Krok 4 z 6

Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.

Pudding waniliowy

Krok 5 z 6

Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.

Pudding waniliowy

Krok 6 z 6

Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.

WSKAZÓWKI:

- używamy budyniu Winiary bez cukru,

- kasza jaglana świetnie się łączy ze słodkimi smakami,

- taki krem może być też kremem do tortów i ciast,

- kasza jaglana jest tłusta, dlatego trzeba ją chronić przed zjełczeniem poprzez odpowiednie przechowywanie,

- używajmy owoców z kompotu, które najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika