Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pudding waniliowy

(1)
22min
Łatwy
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
2  szklanek
Mleko sojowe lub inne mleko (krowie, opcjonalnie roślinne - np. owsiane, migdałowe)
1  szklanka
Kasza jaglana
1  łyżka
Kasza jaglana
6 
Owoce z kompotu lub świeże do dekoracji
3  łyżek
Miód
1  szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.66 g
Węglowodany
57.48 g
Tłuszcze
2.17 g
Wartość energetyczna
322.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
2 min
Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko zagotuj.
Krok 3
5 min
Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.
Krok 4
5 min
Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.
Krok 5
5 min
Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.
Krok 6
0 min
Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.
Pudding waniliowy

Krok 1 z 6

Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.

Pudding waniliowy

Krok 2 z 6

Pozostałe mleko zagotuj.

Pudding waniliowy

Krok 3 z 6

Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.

Pudding waniliowy

Krok 4 z 6

Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.

Pudding waniliowy

Krok 5 z 6

Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.

Pudding waniliowy

Krok 6 z 6

Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.

WSKAZÓWKI:

- używamy budyniu Winiary bez cukru,

- kasza jaglana świetnie się łączy ze słodkimi smakami,

- taki krem może być też kremem do tortów i ciast,

- kasza jaglana jest tłusta, dlatego trzeba ją chronić przed zjełczeniem poprzez odpowiednie przechowywanie,

- używajmy owoców z kompotu, które najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) czw., 02/11/2021 - 09:20 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha