Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pudding angielski

Pudding angielski

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest chakula

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Chałka nieduża
trochę
Masło do posmarowania kromek
2  płaskich łyżek
Cukier
100  ml
Śmietana Kremówka
60  ml
Mleko
1 
Jajko
trochę
Cukier brązowy (demerara)
1  łyżka
Dżem (pomarańczowy/brzoskwiniowy)
trochę
Rodzynki
trochę
Żurawina suszona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.8 g
Węglowodany
54.09 g
Tłuszcze
16.8 g
Wartość energetyczna
397.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pudding angielski to pyszne, słodkie danie, które możesz przygotować na bazie czerstwego chleba. Taki chleb dobrze wchłonie masło i dobrze się zapiecze. Zatem nie dość, że chleb się nie zmarnuje, to w dodatku zrobisz z niego pyszne danie!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    10 min
    Foremkę posmarować lekko masłem. Chałkę pokroić na niewielkie, 1 cm kromki. Każdą z jednej strony posmarować masłem.
  • Krok 2

    5 min
    Ułożyć w foremce, skośnie, aby na siebie zachodziły.
  • Krok 3

    5 min
    Śmietanę kremówkę, mleko, cukier i jajko dokładnie zmiksować. Powstałą masą zalać kromki.
  • Krok 4

    15 min
    Posypać rodzynkami, żurawiną i warstwą ciemnego cukru. Można też użyć innych dodatków, np. czekoladę albo suszone śliwki. Kromki lekko przycisnąć i odstawić na 10 minut.
  • Krok 5

    40 min
    Piec w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Wyjąć, posmarować cienką warstwą dżemu.Podawać od razu. Smacznego!
Pudding angielski

Krok 1 z 5

Foremkę posmarować lekko masłem. Chałkę pokroić na niewielkie, 1 cm kromki. Każdą z jednej strony posmarować masłem.

Pudding angielski

Krok 2 z 5

Ułożyć w foremce, skośnie, aby na siebie zachodziły.

Pudding angielski

Krok 3 z 5

Śmietanę kremówkę, mleko, cukier i jajko dokładnie zmiksować. Powstałą masą zalać kromki.

Pudding angielski

Krok 4 z 5

Posypać rodzynkami, żurawiną i warstwą ciemnego cukru. Można też użyć innych dodatków, np. czekoladę albo suszone śliwki. Kromki lekko przycisnąć i odstawić na 10 minut.

Pudding angielski

Krok 5 z 5

Piec w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Wyjąć, posmarować cienką warstwą dżemu.Podawać od razu. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia brytyjska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tosty z patelni

    Tosty z patelni

    15 min Łatwy
  • Sandwich z jajkiem

    Sandwich z jajkiem

    17 min Łatwy
  • Grzanki czosnkowe z chleba tostowego

    Grzanki czosnkowe z chleba tostowego

    17 min Łatwy
  • Rurki z kremem

    Rurki z kremem

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu