Przystawka z jajkami
24min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
18.8 g
Węglowodany
9.28 g
Tłuszcze
18.23 g
Wartość energetyczna
278.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i przekrój na ćwiartki.
Krok 2
5 min
Szynkę i ogórki pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
5 min
Szynkę, ogórki i odsączony groszek połącz z Sosem chrzanowym. Dopraw pieprzem.
Krok 4
3 min
Na liściach sałaty ułóż porcje sałatki i ćwiartki jajka.
Krok 5
1 min
Podawaj udekorowane natką pietruszki.
Szukasz pomysłu na szybką, smaczną i sytą przystawkę na imprezę rodzinną lub dla znajomych? Polecamy wypróbowanie przystawek z jajkami - jajek z szynką, ogórkiem, groszkiem konserwowym i Sosem chrzanowym WINIARY, podawanych elegancko na liściach sałaty, wartościowych pod względem odżywczym.
Jajka z warzywami i szynką na liściach sałaty przypominają wyglądem piękne ostrygi, które czekają na odkrycie ich smacznej zawartości. Przystawka z jajkiem sprawdzi się zarówno jako wyjątkowa i oryginalna przystawka na rodzinne spotkanie, wyjątkową uroczystość, jak i imprezę ze znajomymi.
Spróbuj także z Zimnymi sosami WINIARY: Sosem tatarskim lub Sosem wiosennym z koperkiem! >>
Komentarze 0