MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Prawidłowy bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim
25 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
39 28.7g / 39%
0 1.1g / 0%
61 99.8g / 61%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

(0)
25 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Polędwica wieprzowa
2  łyżek
Kapary w zalewie
2  łyżek
Zielone oliwki
50  g
Ser brie
2  płaskich łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.15 g
Wartość energetyczna
688.11 kcal
Tłuszcze
28.79 g
Białko
99.84 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szybkie i eleganckie: wieprzowe polędwiczkinadziewane kaparami, zielonymi oliwkami oraz pleśniowym serem. Obsmażone, a potem krótko zapiekane - gotowe w pół godziny. Podajemy pokrojone dekoracyjnie w ukośne plastry, z Sosem tatarskim WINIARY i bagietką albo ziemniakami – z piekarnika lub z patelni.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    2 min
    Polędwiczki natnij wzdłuż, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  • Krok 2

    5 min
    Rozłóż na nich kapary, oliwki i pokruszony ser. Zwiń, obwiąż nicią i zrumień na patelni na rozgrzanym oleju.
  • Krok 3

    1 min
    Następnie przełóż do naczynia do zapiekania, nie przykrywaj.
  • Krok 4

    15 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 15 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Wyjmij, zdejmij nici i pokrój w ukośne plastry.
  • Krok 6

    1 min
    Polędwiczki podawaj z Sosem tatarskim.
Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 1 z 6

Polędwiczki natnij wzdłuż, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 2 z 6

Rozłóż na nich kapary, oliwki i pokruszony ser. Zwiń, obwiąż nicią i zrumień na patelni na rozgrzanym oleju.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 3 z 6

Następnie przełóż do naczynia do zapiekania, nie przykrywaj.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 4 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 15 minut.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 5 z 6

Wyjmij, zdejmij nici i pokrój w ukośne plastry.

Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

Krok 6 z 6

Polędwiczki podawaj z Sosem tatarskim.

Przepis w formacie PDF

lite