Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Propozycja niezwykle budżetowa i prosta w przygotowaniu. Wystarczą parówki, papryka, jajka i trochę dobrych chęci. Parówki kroimy w plasterki, mieszamy z ciastem, w którego skład wchodzi mleko, jajka, mąka, papryka i żółty ser, smażymy tak, żeby placuszki miały koro rumiany i gotowe! Tania przekąska czeka tylko, aż ją spróbujesz.
Przygotowanie
31 min
Krok 1
5 min
Parówki pokroić w plasterki, a paprykę w kostkę.
Krok 2
3 min
Do mleka dodać jajko i wymieszać.
Krok 3
5 min
Koper posiekać, a ser zetrzeć na tarce.
Krok 4
2 min
Do mleka i jajka dodać mąkę, sól i pieprz, wymieszać.
Krok 5
2 min
Do ciasta dodać parówki i paprykę, wymieszać.
Krok 6
3 min
Ser i koper dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 7
10 min
Smażyć placuszki na złoty kolor na rozgrzanej patelni.
Krok 8
1 min
Można polać ketchupem.
Krok 1
z
8
Parówki pokroić w plasterki, a paprykę w kostkę.
Krok 2
z
8
Do mleka dodać jajko i wymieszać.
Krok 3
z
8
Koper posiekać, a ser zetrzeć na tarce.
Krok 4
z
8
Do mleka i jajka dodać mąkę, sól i pieprz, wymieszać.
Krok 5
z
8
Do ciasta dodać parówki i paprykę, wymieszać.
Krok 6
z
8
Ser i koper dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 7
z
8
Smażyć placuszki na złoty kolor na rozgrzanej patelni.
Krok 8
z
8
Można polać ketchupem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0