Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizza ziemniaczana

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Cebula
150 g
Pieczarki
2 łyżek
Masło
150 g
Wędlina
2 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
600 g
Ziemniaki
2 
Jajko
0.5 szklanka
Mąka pszenna
1 trochę
Gałka muszkatołowa
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Bułka tarta
1 trochę
Sól
100 g
Ser żółty w plastrach
150 g
Ser żółty tarty
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
39.69 g
Wartość energetyczna
572.14 kcal
Tłuszcze
30.12 g
Białko
38.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
20 min
Ugotować ziemianki.
Krok 2
15 min
Farsz: Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać wędlinę pokrojoną w paseczki, następnie keczup. Doprawić Maggi.
Krok 3
15 min
Ciasto: Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajka i mąkę. Wyrobić ciasto, doprawić gałką , solą i pieprzem. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć do niej ciasto, formując brzegi. Na cieście ułożyć plastry sera i farsz. Posypać startym serem.
Krok 4
25 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez 25 minut.
Pizza ziemniaczana

Krok 1 z 4

Ugotować ziemianki.

Pizza ziemniaczana

Krok 2 z 4

Farsz: Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać wędlinę pokrojoną w paseczki, następnie keczup. Doprawić Maggi.

Pizza ziemniaczana

Krok 3 z 4

Ciasto: Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajka i mąkę. Wyrobić ciasto, doprawić gałką , solą i pieprzem. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć do niej ciasto, formując brzegi. Na cieście ułożyć plastry sera i farsz. Posypać startym serem.

Pizza ziemniaczana

Krok 4 z 4

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez 25 minut.

Dobrze wiemy, że Polacy uwielbiają ziemniaki i potrafią przygotowywać je na setki sposobów! Pizza na ziemniaczanym spodzie, to coś dla miłośników włoskiej kuchni, którzy jednocześnie nie wyobrażają sobie głównego dania bez ziemniaków! Wypróbuj koniecznie wspaniałą kompozycję, którą tworzy ziemniaczana pizza.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika