Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotować ziemianki.
Farsz: Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać wędlinę pokrojoną w paseczki, następnie keczup. Doprawić Maggi.
Ciasto: Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajka i mąkę. Wyrobić ciasto, doprawić gałką , solą i pieprzem. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć do niej ciasto, formując brzegi. Na cieście ułożyć plastry sera i farsz. Posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez 25 minut.