Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizza z salami

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
15 g
Drożdże
1 szklanka
Mleko
1 łyżeczka
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
Sól
5 g
Kasza manna
120 ml
Woda
1 trochę
Sos Boloński pikantny WINIARY
70 g
Salami wołowe
50 g
Ser żółty starty
100 g
Mozzarella

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
399.31 kcal
Białko
20.48 g
Węglowodany
42.71 g
Tłuszcze
17.51 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
2 min
Mąkę przesiej do miski. Wodę podgrzej.
Krok 2
3 min
Drożdże wsyp do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i wodę, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
15 min
Do mąki dodaj sól, oliwę i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
5 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj, od spodu podsyp kaszą manną i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując brzegi o szerości 1 cm.
Krok 5
5 min
Posmaruj sosem. Rozłóż równomiernie plasterki salami i posyp całość serem.
Krok 6
10 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.
Krok 7
5 min
Podawaj z ketchupem WINIARY.
Pizza z salami

Krok 1 z 7

Mąkę przesiej do miski. Wodę podgrzej.

Pizza z salami

Krok 2 z 7

Drożdże wsyp do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i wodę, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.

Pizza z salami

Krok 3 z 7

Do mąki dodaj sól, oliwę i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.

Pizza z salami

Krok 4 z 7

Wyrośnięte ciasto rozwałkuj, od spodu podsyp kaszą manną i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując brzegi o szerości 1 cm.

Pizza z salami

Krok 5 z 7

Posmaruj sosem. Rozłóż równomiernie plasterki salami i posyp całość serem.

Pizza z salami

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.

Pizza z salami

Krok 7 z 7

Podawaj z ketchupem WINIARY.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika