Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Drożdże wsyp do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i wodę, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
15 min
Do mąki dodaj sól, oliwę i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
5 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj, od spodu podsyp kaszą manną i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując brzegi o szerości 1 cm.
Krok 5
5 min
Posmaruj sosem. Rozłóż równomiernie plasterki salami i posyp całość serem.
Krok 6
10 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.
Krok 7
5 min
Podawaj z ketchupem WINIARY.
Krok 1
z
7
Mąkę przesiej do miski. Wodę podgrzej.
Krok 2
z
7
Drożdże wsyp do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i wodę, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
z
7
Do mąki dodaj sól, oliwę i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
z
7
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj, od spodu podsyp kaszą manną i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując brzegi o szerości 1 cm.
Krok 5
z
7
Posmaruj sosem. Rozłóż równomiernie plasterki salami i posyp całość serem.
Krok 6
z
7
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.
Krok 7
z
7
Podawaj z ketchupem WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0