Pizza z salami
45min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
20.48 g
Węglowodany
42.71 g
Tłuszcze
17.51 g
Wartość energetyczna
399.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
2 min
Mąkę przesiej do miski. Wodę podgrzej.
Krok 2
3 min
Drożdże wsyp do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i wodę, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
15 min
Do mąki dodaj sól, oliwę i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
5 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj, od spodu podsyp kaszą manną i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując brzegi o szerości 1 cm.
Krok 5
5 min
Posmaruj sosem. Rozłóż równomiernie plasterki salami i posyp całość serem.
Krok 6
10 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.
Krok 7
5 min
Podawaj z ketchupem WINIARY.
Komentarze 0