Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pizza to prawdziwy włoski klasyk. Z mięsem, z owocami morza, wegetariańskie… Opcji jest wiele, ale to właśnie pizze wytrawne są najbardziej popularne. A gdyby tak przygotować wariacje na temat tego włoskiego specjału? Co powiecie na pizzę z bananem? Taka słodka przekąska lub deser może wzbudzić zainteresowanie i wywołać efekt wow. Oto pizza z bananem i czekoladą według naszego przepisu.
Przygotowanie pizzy nie musi być czasochłonne. My znacznie skrócimy czas jej przygotowanie głównie ze względu na ciasto. Bazą będzie gotowa pita – takie chlebki można już znaleźć w różnych sklepach. Wystarczy tylko położyć na nich ulubione dodatki, chwilę zapiec lub podsmażyć i gotowe. Jeśli nie uda Ci się kupić chlebków pita, możesz wykorzystać też gotowy spód do pizzy. Teraz czas na słodkie składniki. Ciasto smarujemy serkiem wymieszanym z kakao. A na to układamy owoce. Jeśli pizza z bananem to nie może zabraknąć oczywiście banana. Kroimy go w plasterki i dekorujemy nim podsmażoną pizzę. Dla urozmaicenia smaku, dodajemy też kawałki jabłka.
Pizza z bananem i czekoladą to ekspresowa przekąska lub deser – w sam raz, gdy nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie, a chcesz osłodzić sobie dzień.
Przygotowanie
7 min
Krok 1
1 min
Wymieszaj ser śmietankowy z kakao.
Krok 2
5 min
Chlebek pita posmaruj niewielką ilością serka z kakao i przełóż chlebek na patelnię. Smaż do lekkiego zrumienienia.
Krok 3
1 min
Udekoruj chlebek odrobiną pokrojonego banana i jabłka.
Krok 1
z
3
Wymieszaj ser śmietankowy z kakao.
Krok 2
z
3
Chlebek pita posmaruj niewielką ilością serka z kakao i przełóż chlebek na patelnię. Smaż do lekkiego zrumienienia.
Krok 3
z
3
Udekoruj chlebek odrobiną pokrojonego banana i jabłka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0