Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 220°C.
W małej misce wymieszaj śmietanę, sól i pieprz. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki.
Na blasze do pieczenia rozłóż papier, a na nim rozwiń ciasto. Spód pizzy posmaruj śmietaną, zostawiając ok. 1 cm od krawędzi. Na cieście rozłóż krążki cebuli i szynkę pokrojoną w kostkę. Wierzch posyp startym serem i oregano.
Blachę umieść w piekarniku i piecz pizzę przez ok. 15 minut.