Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak to mówią – diabeł tkwi w szczegółach. A to właśnie dodatki niejednokrotnie decydują o wartości dania. Sos musztardowo-chrzanowy będzie idealnie współgrał z wędlinami czy jajkami na twardo. Jego pikantny posmak z pewnością zostanie doceniony przez smakoszy ostrzejszych potraw. A satysfakcja z samodzielnego przyrządzenia – bezcenna!
Przygotowanie
10 min
Krok 1
5 min
Korzeń świeżego chrzanu umyć, obrać i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Krok 2
5 min
Do miski wlać jogurt naturalny, śmietanę, dodać utarty chrzan, musztardę, przyprawić do smaku solą, pieprzem cukrem i sokiem z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3
1 min
Można odłożyć w chłodne miejsce nawet na kilka godzin (do sosu można dodać chrzan tarty ale sos będzie łagodny w smaku). Podawać do wędliny i jajek gotowanych na twardo.
Krok 1
z
3
Korzeń świeżego chrzanu umyć, obrać i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Krok 2
z
3
Do miski wlać jogurt naturalny, śmietanę, dodać utarty chrzan, musztardę, przyprawić do smaku solą, pieprzem cukrem i sokiem z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3
z
3
Można odłożyć w chłodne miejsce nawet na kilka godzin (do sosu można dodać chrzan tarty ale sos będzie łagodny w smaku). Podawać do wędliny i jajek gotowanych na twardo.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0