Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

(2)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Mienta

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
0.5 
Marchewka
0.5 
Pietruszka
200  ml
Passata pomidorowa
0.5 
Papryka czerwona
0.5 
Papryka zielona
0.5  pęczek
Szczypiorek
1  łyżeczka
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Masło
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Papryka ostra
0.13  łyżeczka
Pieprz cayenne
50  g
Ryż brązowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.34 g
Węglowodany
9.64 g
Tłuszcze
2.55 g
Wartość energetyczna
64.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna zupa która rozgrzeje każdego, zwłaszcza w czasie mrozów. Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem jest niezwykle sycąca i aromatyczna. Zobacz, jak stworzyć danie z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Jest to obowiązkowa pozycja dla osób lubiących zupę pomidorową!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    30 min
    Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.
  • Krok 2

    10 min
    Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
  • Krok 3

    10 min
    Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.
  • Krok 4

    25 min
    Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)
Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 1 z 4

Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 2 z 4

Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 3 z 4

Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 4 z 4

Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Ryż
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z ogórkiem kiszonym

    Leczo z ogórkiem kiszonym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Prawdziwy barszcz ukraiński – przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukraiński – przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Gulasz z karkówki

    Gulasz z karkówki

    46 min Łatwy
  • Zupa dyniowa na ostro z czerwoną soczewicą

    Zupa dyniowa na ostro z czerwoną soczewicą

    43 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu