Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna zupa która rozgrzeje każdego, zwłaszcza w czasie mrozów. Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem jest niezwykle sycąca i aromatyczna. Zobacz, jak stworzyć danie z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Jest to obowiązkowa pozycja dla osób lubiących zupę pomidorową!
Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.
Krok 2
10 min
Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Krok 3
10 min
Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.
Krok 4
25 min
Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)
Krok 1
z
4
Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.
Krok 2
z
4
Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Krok 3
z
4
Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.
Krok 4
z
4
Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0