Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Marchewka
1 
Pietruszka
400 ml
Passata pomidorowa
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 pęczek
Szczypiorek
1 łyżeczka
Oliwa z oliwek
1 łyżka
Masło
1 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Papryka ostra
0.25 łyżeczka
Pieprz cayenne
100 g
Ryż brązowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.65 g
Wartość energetyczna
114.29 kcal
Węglowodany
19.18 g
Tłuszcze
3.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
30 min
Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.
Krok 2
10 min
Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Krok 3
10 min
Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.
Krok 4
25 min
Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)
Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 1 z 4

Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 2 z 4

Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 3 z 4

Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 4 z 4

Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)

Pyszna zupa która rozgrzeje każdego, zwłaszcza w czasie mrozów. Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem jest niezwykle sycąca i aromatyczna. Zobacz, jak stworzyć danie z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Jest to obowiązkowa pozycja dla osób lubiących zupę pomidorową!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika