Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem
Dodaj do CookBook

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

(2)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
0.5 
Marchewka
0.5 
Pietruszka
200  ml
Passata pomidorowa
0.5 
Papryka czerwona
0.5 
Papryka zielona
0.5  pęczek
Szczypiorek
1  łyżeczka
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Masło
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Papryka ostra
0.13  łyżeczka
Pieprz cayenne
50  g
Ryż brązowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.6 g
Wartość energetyczna
64.2 kcal
Tłuszcze
2.5 g
Białko
1.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszna zupa która rozgrzeje każdego, zwłaszcza w czasie mrozów. Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem jest niezwykle sycąca i aromatyczna. Zobacz, jak stworzyć danie z dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Jest to obowiązkowa pozycja dla osób lubiących zupę pomidorową!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    30 min
    Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.
  • Krok 2

    10 min
    Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
  • Krok 3

    10 min
    Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.
  • Krok 4

    25 min
    Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)
Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 1 z 4

Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 2 z 4

Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 3 z 4

Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.

Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Krok 4 z 4

Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pikantna zupa tajska z tofu

    Pikantna zupa tajska z tofu

    2 godz 2 min Średni
  • Pikantna zupa z soczewicy z chili, pieczonym czosnkiem i kolendrą

    Pikantna zupa z soczewicy z chili, pieczonym czosnkiem i kolendrą

    1 godz 45 min Łatwy
  • Pikantna lasagne

    Pikantna lasagne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Tortilla z pikantną wołowiną

    Tortilla z pikantną wołowiną

    44 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu