
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
25 minKrok 1 z 4
Ryż gotujemy 30 minut.W tym czasie marchewkę i pietruszkę ścieramy. Papryki myjemy i kroimy w plastry.
Krok 2 z 4
Papryki polewamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.
Krok 3 z 4
Szczypiorek siekamy i podsmażamy go w garnku na maśle. Dodajemy starte warzywa i jeszcze chwilę podsmażamy.Zalewamy 0,5 l wody, dolewamy passatę i dodajemy paprykę.
Krok 4 z 4
Całość gotujemy około 20 minut na małym ogniu, następnie doprawiamy i miksujemy na gładko. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego ;)
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0