Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Doskonały pomysł na sałatkę, która zaskoczy Twoich domowników czy gości – pikantna sałatka z czerwonej fasoli to połączenie fasoli, groszku, kukurydzy, cebuli, marchewki, ogórków, jajek, słowem – każdy znajdzie w niej coś dla siebie! Sałatce z czerwoną fasolą dodamy nieco pikanterii, przyprawiając ją ostrą papryką i musztardą. A czym byłaby sałatka warzywna bez dodatku majonezu? Pod koniec przyrządzania wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem dekoracyjnym WINIARY i podawaj ze świeżym pieczywem.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Ogórki pokroić w kostkę, wraz z groszkiem, kukurydzą oraz czerwoną fasolą osączyć z zalewy.
Krok 2
10 min
Marchewkę ugotować, pokroić w kostkę, wymieszać z resztą składników.
Krok 3
20 min
Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę, natkę umyć, posiekać, czerwoną cebulę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wszystko dodać do reszty składników.
Krok 4
3 min
Dodać majonez, musztardę i przyprawy.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Można udekorować natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Ogórki pokroić w kostkę, wraz z groszkiem, kukurydzą oraz czerwoną fasolą osączyć z zalewy.
Krok 2
z
5
Marchewkę ugotować, pokroić w kostkę, wymieszać z resztą składników.
Krok 3
z
5
Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę, natkę umyć, posiekać, czerwoną cebulę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wszystko dodać do reszty składników.
Krok 4
z
5
Dodać majonez, musztardę i przyprawy.
Krok 5
z
5
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Można udekorować natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0