Pikantna sałatka z czerwoną fasolą
45min
Łatwy
2 łyżek
1 puszka
Fasola czerwona
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
1 puszka
Groszek Konserwowy
2
Marchewka
4
Ogórek kiszony
3
Jajko
1
Cebula czerwona
0.5 pęczek
Natka pietruszki
1 łyżeczka
Musztarda rosyjska
1 trochę
Papryka Ostra
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
10.3 g
Węglowodany
17.07 g
Tłuszcze
9.92 g
Wartość energetyczna
190.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Ogórki pokroić w kostkę, wraz z groszkiem, kukurydzą oraz czerwoną fasolą osączyć z zalewy.
Krok 2
10 min
Marchewkę ugotować, pokroić w kostkę, wymieszać z resztą składników.
Krok 3
20 min
Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę, natkę umyć, posiekać, czerwoną cebulę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wszystko dodać do reszty składników.
Krok 4
3 min
Dodać majonez, musztardę i przyprawy.
Krok 5
2 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Można udekorować natką pietruszki.
Doskonały pomysł na sałatkę, która zaskoczy Twoich domowników czy gości – pikantna sałatka z czerwonej fasoli to połączenie fasoli, groszku, kukurydzy, cebuli, marchewki, ogórków, jajek, słowem – każdy znajdzie w niej coś dla siebie! Sałatce z czerwoną fasolą dodamy nieco pikanterii, przyprawiając ją ostrą papryką i musztardą. A czym byłaby sałatka warzywna bez dodatku majonezu? Pod koniec przyrządzania wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem dekoracyjnym WINIARY i podawaj ze świeżym pieczywem.
Komentarze 0