Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

(0)
13 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest duusiak
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś Z Kurczaka
trochę
Sól
3  płaskich łyżek
Bułka tarta
trochę
Olej
1 
Cebula
3  szklanek
Woda
1  łyżka
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  szklanka
Ocet
1  szklanka
Cukier
3  kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
1  łyżeczka
Gorczyca

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.3 g
Węglowodany
62.18 g
Tłuszcze
4.67 g
Wartość energetyczna
387.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

785 min
Krok 1
5 min
Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2
8 min
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3
2 min
Cebulę pokroić w piórka.
Krok 4
8 min
Składniki na zalewę zagotować, a następnie wystudzić.
Krok 5
2 min
W misce układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.
Krok 6
760 min
Odstawić na noc do lodówki.
Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 1 z 6

Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 2 z 6

Smażyć na rozgrzanym oleju.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 3 z 6

Cebulę pokroić w piórka.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 4 z 6

Składniki na zalewę zagotować, a następnie wystudzić.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 5 z 6

W misce układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 6 z 6

Odstawić na noc do lodówki.

Okazuje się, że nie tylko ryba smakuje wyśmienicie przyrządzona w zalewie octowej! Wypróbuj nasz niecodzienny przepis na piersi z kurczaka w zalewie octowej. Mięso z kurczaka jest delikatne, a dzięki wymoczeniu go w zalewie octowej nabiera jeszcze większej miękkości i kruchości. Jeśli lubisz wyraziste smaki, to ten przepis jest dla Ciebie. Piersi z kurczaka w zalewie octowej podawaj z ziemniakami z wody lub z ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
22.3g / 23%
Węglowodany
62.2g / 65%
Tłuszcze
4.7g / 12%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha