Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

0
785 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś Z Kurczaka
1 trochę
Sól
3 płaskich łyżek
Bułka tarta
1 trochę
Olej
1 
Cebula
3 szklanek
Woda
1 łyżka
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 szklanka
Ocet
1 szklanka
Cukier
3 kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
1 łyżeczka
Gorczyca

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
387.56 kcal
Węglowodany
62.18 g
Tłuszcze
4.67 g
Białko
22.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

785 min
Krok 1
5 min
Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2
8 min
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3
2 min
Cebulę pokroić w piórka.
Krok 4
8 min
Składniki na zalewę zagotować, a następnie wystudzić.
Krok 5
2 min
W misce układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.
Krok 6
760 min
Odstawić na noc do lodówki.
Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 1 z 6

Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 2 z 6

Smażyć na rozgrzanym oleju.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 3 z 6

Cebulę pokroić w piórka.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 4 z 6

Składniki na zalewę zagotować, a następnie wystudzić.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 5 z 6

W misce układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 6 z 6

Odstawić na noc do lodówki.

Okazuje się, że nie tylko ryba smakuje wyśmienicie przyrządzona w zalewie octowej! Wypróbuj nasz niecodzienny przepis na piersi z kurczaka w zalewie octowej. Mięso z kurczaka jest delikatne, a dzięki wymoczeniu go w zalewie octowej nabiera jeszcze większej miękkości i kruchości. Jeśli lubisz wyraziste smaki, to ten przepis jest dla Ciebie. Piersi z kurczaka w zalewie octowej podawaj z ziemniakami z wody lub z ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika