Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Piersi z kurczaka w zalewie octowej
Dodaj do CookBook

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

(0)
13 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Pierś Z Kurczaka
3  płaskich łyżek
Bułka tarta
trochę
Sól i pieprz czarny do smaku
trochę
Olej
1.5  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1 
Cebula
3  szklanek
Woda
1  łyżeczka
Sól
1  szklanka
Ocet
1  szklanka
Cukier
3  kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
1  łyżeczka
Gorczyca
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
62.1 g
Wartość energetyczna
392.6 kcal
Tłuszcze
4.8 g
Białko
22.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Okazuje się, że nie tylko ryba smakuje wyśmienicie przyrządzona w zalewie octowej! Wypróbuj nasz niecodzienny przepis na piersi z kurczaka w zalewie octowej. Mięso z kurczaka jest delikatne, a dzięki wymoczeniu go w zalewie octowej nabiera jeszcze większej miękkości i kruchości. Jeśli lubisz wyraziste smaki, to ten przepis jest dla Ciebie. Piersi z kurczaka w zalewie octowej podawaj z ziemniakami z wody lub z ryżem.

Przygotowanie

786 min
  • Krok 1

    5 min
    Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
  • Krok 2

    8 min
    Smażyć na rozgrzanym oleju.
  • Krok 3

    2 min
    Cebulę pokroić w piórka.
  • Krok 4

    8 min
    Składniki na zalewę (bulion drobiowy WINIARY, cebulę, wodę, sól, ocet, cukier, ziele angielskie, liście laurowe, gorczycę) zagotować, a następnie wystudzić.
  • Krok 5

    2 min
    W dużym słoiku układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.
  • Krok 6

    760 min
    Odstawić na noc do lodówki.
  • WSKAZÓWKA

    1 min
    Takiego kurczaka można również zalać niemal wrzącą zalewą i zamknąć w szczelnych, wyparzonych wcześniej, słoikach. Odpowiednio zapasteryzowane można przechowywać nawet bez lodówki. Takie do zjedzenia od razu, możemy przygotować w garnku czy misce i trzymać do tygodnia w lodówce.
Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 1 z 7

Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż. Rozbić lekko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 2 z 7

Smażyć na rozgrzanym oleju.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 3 z 7

Cebulę pokroić w piórka.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 4 z 7

Składniki na zalewę (bulion drobiowy WINIARY, cebulę, wodę, sól, ocet, cukier, ziele angielskie, liście laurowe, gorczycę) zagotować, a następnie wystudzić.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 5 z 7

W dużym słoiku układać piersi i cebule na przemian. Zalać zalewą.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

Krok 6 z 7

Odstawić na noc do lodówki.

Piersi z kurczaka w zalewie octowej

WSKAZÓWKA z 7

Takiego kurczaka można również zalać niemal wrzącą zalewą i zamknąć w szczelnych, wyparzonych wcześniej, słoikach. Odpowiednio zapasteryzowane można przechowywać nawet bez lodówki. Takie do zjedzenia od razu, możemy przygotować w garnku czy misce i trzymać do tygodnia w lodówce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kanapki
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety z piersi z kurczaka

    Kotlety z piersi z kurczaka

    42 min Łatwy
  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Piersi kurczaka w boczku

    Piersi kurczaka w boczku

    25 min Łatwy
  • Garnek serowy z szynką z piersi  indyka

    Garnek serowy z szynką z piersi indyka

    27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu