Pierogi z mięsem i imbirem
53min
Łatwy
2
Pierś Z Kurczaka
50 g
Por (biała część)
1 Płaska łyżka
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
150 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1
Jajko
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 szczypta
Sól
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
5 min
Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.
Krok 2
5 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.
Krok 3
5 min
Zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 4
3 min
Dopraw imbirem.
Krok 5
15 min
Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
Krok 6
10 min
Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
Krok 7
0 min
Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Krok 8
1 min
Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.
Mamy pomysł na oryginalne pierogi z mięsem! Farsz z dodatkiem rozgrzewającego imbiru stanowi wnętrze które naprawdę warto odkryć, zwłaszcza jesienią i zimą, gdy kuchnia powinna krzepić i wzmacniać nasz organizm.
Komentarze 0