Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pierogi z mięsem i imbirem
75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
28g / 32%
Węglowodany
29.3g / 34%
Tłuszcze
12.3g / 33%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Pierogi z mięsem i imbirem

+

Pierogi z mięsem i imbirem

Wróć

Pierogi z mięsem i imbirem

(0)
53min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna 200g
trochę
MAGGI Przyprawa w płynie z wyciągiem z lubczyku 200g RELAUNCH
2 
Pierś Z Kurczaka
50  g
Por (biała część)
1  Płaska łyżka
Masło
 
trochę
Pieprz czarny
150  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
28 g
Węglowodany
29.27 g
Tłuszcze
12.29 g
Wartość energetyczna
335.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mamy pomysł na oryginalne pierogi z mięsem! Farsz z dodatkiem rozgrzewającego imbiru stanowi wnętrze które naprawdę warto odkryć, zwłaszcza jesienią i zimą, gdy kuchnia powinna krzepić i wzmacniać nasz organizm.

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Zmiel w maszynce do mięsa.
  • Krok 4

    3 min
    Dopraw imbirem.
  • Krok 5

    15 min
    Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
  • Krok 6

    10 min
    Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
  • Krok 7

    0 min
    Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
  • Krok 8

    1 min
    Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.
Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 1 z 8

Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 2 z 8

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 3 z 8

Zmiel w maszynce do mięsa.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 4 z 8

Dopraw imbirem.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 5 z 8

Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 6 z 8

Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 7 z 8

Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 8 z 8

Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Jajka
  • Obiad
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierogi ruskie – przepis

    Pierogi ruskie – przepis

    1 godz 32 min Łatwy
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem

    Pierogi z jabłkami i cynamonem

    45 min Łatwy
  • Pierogi ruskie - przepis

    Pierogi ruskie - przepis

    45 min Łatwy
  • Pierogi z pieczarkami

    Pierogi z pieczarkami

    52 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu