Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierogi z mięsem i imbirem
Dodaj do CookBook

Pierogi z mięsem i imbirem

(0)
53 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest andromeda871
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna 200g
trochę
MAGGI Przyprawa w płynie z wyciągiem z lubczyku 200g RELAUNCH
2 
Pierś Z Kurczaka
50  g
Por (biała część)
1  Płaska łyżka
Masło
0  Łyżeczka
Korzeń imbiru
trochę
Pieprz czarny
150  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.3 g
Wartość energetyczna
335.2 kcal
Tłuszcze
12.3 g
Białko
28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mamy pomysł na oryginalne pierogi z mięsem! Farsz z dodatkiem rozgrzewającego imbiru stanowi wnętrze które naprawdę warto odkryć, zwłaszcza jesienią i zimą, gdy kuchnia powinna krzepić i wzmacniać nasz organizm.

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Zmiel w maszynce do mięsa.
  • Krok 4

    3 min
    Dopraw imbirem.
  • Krok 5

    15 min
    Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
  • Krok 6

    10 min
    Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
  • Krok 7

    0 min
    Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
  • Krok 8

    1 min
    Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.
Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 1 z 8

Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 2 z 8

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 3 z 8

Zmiel w maszynce do mięsa.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 4 z 8

Dopraw imbirem.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 5 z 8

Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 6 z 8

Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 7 z 8

Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 8 z 8

Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pielmieni - pierogi z mięsem

    Pielmieni - pierogi z mięsem

    41 min Średni
  • Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pierogi z serem i słodką śmietanką

    Pierogi z serem i słodką śmietanką

    45 min Łatwy
  • Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą pęczak

    Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą pęczak

    2 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu