Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierogi z mięsem i imbirem

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś Z Kurczaka
50 g
Por (biała część)
1 Płaska łyżka
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
150 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
5 min
Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.
Krok 2
5 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.
Krok 3
5 min
Zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 4
3 min
Dopraw imbirem.
Krok 5
15 min
Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
Krok 6
10 min
Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
Krok 7
0 min
Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
Krok 8
1 min
Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.
Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 1 z 8

Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 2 z 8

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 3 z 8

Zmiel w maszynce do mięsa.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 4 z 8

Dopraw imbirem.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 5 z 8

Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 6 z 8

Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 7 z 8

Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.

Pierogi z mięsem i imbirem

Krok 8 z 8

Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.

Mamy pomysł na oryginalne pierogi z mięsem! Farsz z dodatkiem rozgrzewającego imbiru stanowi wnętrze które naprawdę warto odkryć, zwłaszcza jesienią i zimą, gdy kuchnia powinna krzepić i wzmacniać nasz organizm.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika