Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami
220min
Łatwy
5
Jajka
250 g
Pierniczki glazurowane (bez nadzienia)
2 łyżek
Mąka ziemniaczana
0.5 szklanka
Cukier
1 łyżeczka
3 łyżek
Kakao
4 łyżek
Olej
1 opakowanie
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
1 opakowanie
Maliny
250 ml
Śmietanka 30%
450 g
Mascarpone
6 łyżeczek
Cukier puder
.
Wartości odżywcze
Białko
7.96 g
Węglowodany
35.8 g
Tłuszcze
27.68 g
Wartość energetyczna
419.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
220 min
Krok 1
10 min
Pierniczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub skruszyć wałkiem.
Krok 2
15 min
Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta, dodać mąkę ziemniaczaną przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, olej i pierniczki. Delikatnie wymieszać i przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia.
Krok 3
25 min
Piec w 180*C około 20-25 minut. Wystudzić.
Krok 4
10 min
Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Smarujemy niezbyt grubo ciasto. Wylewamy tężejącą galaretką przezroczystą i posypujemy malinami.
Krok 5
150 min
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 6
10 min
Gdy galaretka stężeje, ubijamy śmietankę kremówkę. Mieszamy z serkiem mascarpone. Wykładamy na wierzch i posypujemy malinami. Smacznego!
Delikatny i pyszny krem z mascarpone i bitej śmietany W towarzystwie malin i przezroczystej galaretki Winiary na spodzie czekoladowo - piernikowym.
Komentarze 0