Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami

0
245 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
250 g
Pierniki w czekoladzie
2 łyżek
Mąka ziemniaczana
0.5 szklanka
Cukier
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
3 łyżek
Kakao
4 łyżek
Olej
1 paczka
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
1 paczka
Maliny
250 ml
Śmietanka 30%
450 g
Serek mascarpone
6 łyżeczek
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.96 g
Węglowodany
34.57 g
Tłuszcze
28.93 g
Wartość energetyczna
419.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

245 min
Krok 1
5 min
Pierniczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub skruszyć wałkiem.
Krok 2
15 min
Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta, dodać mąkę ziemniaczaną przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, olej i pierniczki. Delikatnie wymieszać i przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia.
Krok 3
25 min
Piec w 180*C około 20-25 minut. Wystudzić.
Krok 4
10 min
Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Smarujemy niezbyt grubo ciasto. Wylewamy tężejącą galaretką przezroczystą i posypujemy malinami.
Krok 5
180 min
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 6
10 min
Gdy galaretka stężeje, ubijamy śmietankę kremówkę. Mieszamy z serkiem mascarpone. Wykładamy na wierzch i posypujemy malinami. Smacznego!
Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami

Krok 1 z 6

Pierniczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub skruszyć wałkiem.

Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami

Krok 2 z 6

Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta, dodać mąkę ziemniaczaną przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao, olej i pierniczki. Delikatnie wymieszać i przelać do foremki wyścielonej papierem do pieczenia.

Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami

Krok 3 z 6

Piec w 180*C około 20-25 minut. Wystudzić.

Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami

Krok 4 z 6

Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Smarujemy niezbyt grubo ciasto. Wylewamy tężejącą galaretką przezroczystą i posypujemy malinami.

Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami

Krok 5 z 6

Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Piernikowe brownie z delikatnym kremem mascarpone i lewitującymi malinami

Krok 6 z 6

Gdy galaretka stężeje, ubijamy śmietankę kremówkę. Mieszamy z serkiem mascarpone. Wykładamy na wierzch i posypujemy malinami. Smacznego!

Delikatny i pyszny krem z mascarpone i bitej śmietany W towarzystwie malin i przezroczystej galaretki Winiary na spodzie czekoladowo - piernikowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika