Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczony indyk z sosem pieczeniowym i warzywami
Dodaj do CookBook

Pieczony indyk z sosem pieczeniowym i warzywami

(1)
3 godz 20 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Sos pieczeniowy jasny w słoiczku WINIARY
4 
Podudzie z indyka
4 
Marchewka
4 
Cebula
4  główek
Czosnek
4  gałązek
Rozmaryn
4  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2  płaskich łyżek
Miód
1  łyżeczka
Cynamon
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1  łyżka
Śmietana 18%
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
44.6 g
Wartość energetyczna
640.6 kcal
Tłuszcze
16 g
Białko
84.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Marzysz o soczystym indyku? Nie szukaj dalej! Nasz przepis na indyka pieczonego z warzywami sprawi, że zachwycisz się dużą ilością sosu i delikatnym mięsem, rozpływającym się w ustach. Wyjątkowy smak tej pieczeni z indyka zapewniają aromatyczne przyprawy – cynamon, miód, czosnek i rozmaryn oraz Sos pieczeniowy jasny WINIARY, które połączone razem gwarantują ci wyśmienity obiad dla całej rodziny – na co dzień i od święta!

Przygotowanie

200 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Krok 2

    5 min
    Marchewki i cebule umyj, obierz i pokrój. Marchew w grube plastry, cebulę w ósemki.
  • Krok 3

    9 min
    W dużym żaroodpornym naczyniu ułóż warzywa, dodaj przekrojone na pół główki czosnku. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą.
  • Krok 4

    5 min
    Na warzywach ułóż natarte solą, pieprzem i cynamonem udźce z indyka, gałązki rozmarynu, całość polej miodem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  • Krok 5

    120 min
    Sos pieczeniowy jasny w słoiczku WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu ipo 2 godzinach pieczenia polej nim indyka.
  • Krok 6

    60 min
    Piecz jeszcze około 45-60 minut w zależności od wielkości udźców tak, aby mięso było miękkie.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sandacz pieczony z pieczarkami

    Sandacz pieczony z pieczarkami

    1 godz 22 min Łatwy
  • Grillowana dorada z pieczonymi ziemniaczkami

    Grillowana dorada z pieczonymi ziemniaczkami

    50 min Łatwy
  • Śledź z awokado i pieczonym burakiem, przekładany majonezem żurawinowym

    Śledź z awokado i pieczonym burakiem, przekładany majonezem żurawinowym

    15 min Łatwy
  • Rosół na wypasie z pieczonymi warzywami

    Rosół na wypasie z pieczonymi warzywami

    2 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu