Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki dokładnie umyj i wyszoruj – nie obieraj. Przełóż do naczynia do zapiekania.
Do ziemniaków dodaj bulion WINIARY oraz oliwę i dokładnie wymieszaj. Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 30-45 min, aż ziemniaki będą miękkie.
Koperek drobno posiekaj i połowę wymieszaj z kefirem.
Upieczone ziemniaki posyp koperkiem i podawaj z zimnym kefirem – na spodzie talerza, polane lub obok.