Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne domowe frytki, których nie smażymy w głębokim oleju, zrobione z niskokalorycznego i wartościowego warzywa? Smakowite frytki z cukinii w panierce przygotujesz tylko w dwa kwadranse! Chrupiące i zrumienione frytki z cukinii podawaj z naszym sprawdzonym Sosem Czosnkowym WINIARY. Panierka w naszym przepisie na frytki z cukinii jest specjalna, bo zawiera w sobie starty parmezan, który po upieczeniu frytek cudownie się ciągnie… i świetnie smakuje! Cukiniowe frytki możesz podawać zarówno jako przekąskę, jak i dodatek do obiadu.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Krok 2
5 min
Cukinię (1 dużą lub 2 średnie) pokrój w małe łódeczki.
Krok 3
5 min
Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz. Dodaj cukinię i wymieszaj.
Krok 4
9 min
W oddzielnej misce przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tartą i ser, a następnie każdą frytkę obtocz w panierce i wykładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 5
20 min
Piecz do zarumienienia przez 20 minut, podawaj z Sosem Czosnkowym Winiary.
Krok 1
z
5
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Krok 2
z
5
Cukinię (1 dużą lub 2 średnie) pokrój w małe łódeczki.
Krok 3
z
5
Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz. Dodaj cukinię i wymieszaj.
Krok 4
z
5
W oddzielnej misce przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tartą i ser, a następnie każdą frytkę obtocz w panierce i wykładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 5
z
5
Piecz do zarumienienia przez 20 minut, podawaj z Sosem Czosnkowym Winiary.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0