Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczone frytki z cukinii

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
2 
Jajko
1 łyżka
Mleko
100 g
Bułka tarta
100 g
Ser parmezan
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42.71 g
Białko
35.31 g
Wartość energetyczna
571.23 kcal
Tłuszcze
28.56 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Krok 2
5 min
Cukinię (1 dużą lub 2 średnie) pokrój w małe łódeczki.
Krok 3
5 min
Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz. Dodaj cukinię i wymieszaj.
Krok 4
5 min
W oddzielnej misce przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tartą i ser, a następnie każdą frytkę obtocz w panierce i wykładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 5
20 min
Piecz do zarumienienia przez 20 minut, podawaj z Sosem Czosnkowym Winiary.
Pieczone frytki z cukinii

Krok 1 z 5

Rozgrzej piekarnik do 200°C.

Pieczone frytki z cukinii

Krok 2 z 5

Cukinię (1 dużą lub 2 średnie) pokrój w małe łódeczki.

Pieczone frytki z cukinii

Krok 3 z 5

Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz. Dodaj cukinię i wymieszaj.

Pieczone frytki z cukinii

Krok 4 z 5

W oddzielnej misce przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tartą i ser, a następnie każdą frytkę obtocz w panierce i wykładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczone frytki z cukinii

Krok 5 z 5

Piecz do zarumienienia przez 20 minut, podawaj z Sosem Czosnkowym Winiary.

Pyszne domowe frytki, których nie smażymy w głębokim oleju, zrobione z niskokalorycznego i wartościowego warzywa? Smakowite frytki z cukinii w panierce przygotujesz tylko w dwa kwadranse! Chrupiące i zrumienione frytki z cukinii podawaj z naszym sprawdzonym Sosem Czosnkowym WINIARY. Panierka w naszym przepisie na frytki z cukinii jest specjalna, bo zawiera w sobie starty parmezan, który po upieczeniu frytek cudownie się ciągnie… i świetnie smakuje! Cukiniowe frytki możesz podawać zarówno jako przekąskę, jak i dodatek do obiadu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika