Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

(0)
2 godz 30 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.2  kg
Golonka wieprzowa
3  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1  pęczek
Włoszczyzna
2 
Liść laurowy
1 
Ziarna anyżu
6  cm
Imbir
4  ząbków
Czosnek
2  łyżek
Miód
1  łyżka
Sos sojowy
1  łyżeczka
Kolendra
2 
Cebula
1  główka
Kapusta
4  łodyg
Seler naciowy
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
2  cm
Imbir
2  łyżek
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
42.04 g
Węglowodany
25.54 g
Tłuszcze
54.54 g
Wartość energetyczna
744.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jedno z ulubionych polskich dań, jednak w nieco nowocześniejszym, orientalnym wydaniu – z ryżem i smażoną chińską kapustą pak choi. Palce lizać! Tak przygotowana pieczona golonka z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Przygotowanie

150 min
  • Krok 1

    15 min
    Golonki umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą tak, aby przykryła mięso, następnie dodaj 2 łyżki Maggi, listek laurowy, anyż, sos sojowy, łyżkę miodu, kolendrę w ziarnie i posiekany 3-centymetrowy kawałek imbiru. Całość doprowadź do wrzenia.
  • Krok 2

    90 min
    Po tym czasie dodaj obraną włoszczyznę i gotuj golonki przez 1,5-2 godziny.
  • Krok 3

    10 min
    Przestudź mięso w płynie, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia.
  • Krok 4

    5 min
    W misce wymieszaj miód z przyprawą Maggi i resztą posiekanego imbiru. Dodaj 3 łyżki bulionu z gotowania i tak powstałą marynatą posmaruj golonki.
  • Krok 5

    1 min
    Mięso piecz w temperaturze 200˚C ok. 30 minut aż się zarumieni.
  • Krok 6

    10 min
    Kapustę pak choi i selera pokrój w długie paski. Cebulę pokrój w piórka, a imbir i czosnek posiekaj drobno.
  • Krok 7

    10 min
    Wszystkie warzywa obsmaż na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia dodaj pozostałość marynaty.
  • Krok 8

    9 min
    Mięso podawaj z ryżem i smażonymi warzywami.
Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 1 z 8

Golonki umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą tak, aby przykryła mięso, następnie dodaj 2 łyżki Maggi, listek laurowy, anyż, sos sojowy, łyżkę miodu, kolendrę w ziarnie i posiekany 3-centymetrowy kawałek imbiru. Całość doprowadź do wrzenia.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 2 z 8

Po tym czasie dodaj obraną włoszczyznę i gotuj golonki przez 1,5-2 godziny.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 3 z 8

Przestudź mięso w płynie, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 4 z 8

W misce wymieszaj miód z przyprawą Maggi i resztą posiekanego imbiru. Dodaj 3 łyżki bulionu z gotowania i tak powstałą marynatą posmaruj golonki.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 5 z 8

Mięso piecz w temperaturze 200˚C ok. 30 minut aż się zarumieni.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 6 z 8

Kapustę pak choi i selera pokrój w długie paski. Cebulę pokrój w piórka, a imbir i czosnek posiekaj drobno.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 7 z 8

Wszystkie warzywa obsmaż na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia dodaj pozostałość marynaty.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 8 z 8

Mięso podawaj z ryżem i smażonymi warzywami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Pieczenie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Golonka po bawarsku

    Golonka po bawarsku

    2 godz 35 min Łatwy
  • Galareta wieprzowa

    Galareta wieprzowa

    3 godz 45 min Łatwy
  • Szybka marynata miodowa do mięsa

    Szybka marynata miodowa do mięsa

    15 min Łatwy
  • Golonka pieczona

    Golonka pieczona

    2 godz 56 min Trudny

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu