Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

0
150 min
Średni

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.2 kg
Golonka wieprzowa
3 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 pęczek
Włoszczyzna
2 
Liść laurowy
1 
Ziarna anyżu
6 cm
Imbir
4 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Miód
1 łyżka
Sos sojowy
1 łyżeczka
Kolendra
2 
Cebula
1 główka
Kapusta
4 łodyg
Seler naciowy
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
2 cm
Imbir
2 łyżek
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
252.26 g
Węglowodany
153.27 g
Tłuszcze
327.27 g
Wartość energetyczna
4468.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

150 min
Krok 1
15 min
Golonki umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą tak, aby przykryła mięso, następnie dodaj 2 łyżki Maggi, listek laurowy, anyż, sos sojowy, łyżkę miodu, kolendrę w ziarnie i posiekany 3-centymetrowy kawałek imbiru. Całość doprowadź do wrzenia.
Krok 2
90 min
Po tym czasie dodaj obraną włoszczyznę i gotuj golonki przez 1,5-2 godziny.
Krok 3
10 min
Przestudź mięso w płynie, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia.
Krok 4
5 min
W misce wymieszaj miód z przyprawą Maggi i resztą posiekanego imbiru. Dodaj 3 łyżki bulionu z gotowania i tak powstałą marynatą posmaruj golonki.
Krok 5
1 min
Mięso piecz w temperaturze 200˚C ok. 30 minut aż się zarumieni.
Krok 6
10 min
Kapustę pak choi i selera pokrój w długie paski. Cebulę pokrój w piórka, a imbir i czosnek posiekaj drobno.
Krok 7
10 min
Wszystkie warzywa obsmaż na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia dodaj pozostałość marynaty.
Krok 8
9 min
Mięso podawaj z ryżem i smażonymi warzywami.
Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 1 z 8

Golonki umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą tak, aby przykryła mięso, następnie dodaj 2 łyżki Maggi, listek laurowy, anyż, sos sojowy, łyżkę miodu, kolendrę w ziarnie i posiekany 3-centymetrowy kawałek imbiru. Całość doprowadź do wrzenia.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 2 z 8

Po tym czasie dodaj obraną włoszczyznę i gotuj golonki przez 1,5-2 godziny.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 3 z 8

Przestudź mięso w płynie, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 4 z 8

W misce wymieszaj miód z przyprawą Maggi i resztą posiekanego imbiru. Dodaj 3 łyżki bulionu z gotowania i tak powstałą marynatą posmaruj golonki.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 5 z 8

Mięso piecz w temperaturze 200˚C ok. 30 minut aż się zarumieni.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 6 z 8

Kapustę pak choi i selera pokrój w długie paski. Cebulę pokrój w piórka, a imbir i czosnek posiekaj drobno.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 7 z 8

Wszystkie warzywa obsmaż na rozgrzanej patelni. Pod koniec smażenia dodaj pozostałość marynaty.

Pieczona golonka z ryżem i smażoną pak choi

Krok 8 z 8

Mięso podawaj z ryżem i smażonymi warzywami.

Jedno z ulubionych polskich dań, jednak w nieco nowocześniejszym, orientalnym wydaniu – z ryżem i smażoną chińską kapustą pak choi. Palce lizać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika