Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczeń świąteczna
Dodaj do CookBook

Pieczeń świąteczna

(0)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  Płaska łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1  kg
Schab
300  g
Szynka mielona
1 
Jajko
120  g
Ser edamski
1  pęczek
Pietruszka
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.5 g
Wartość energetyczna
342.9 kcal
Tłuszcze
19.9 g
Białko
37.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nadziewaną mielonym mięsem, żółtym serem i natką, schabową pieczeń świąteczną dobrze jest zacząć przygotowywać na 2,5 godziny przed podaniem, bo mięso powinno "odpocząć" po upieczeniu. Do smaku dodajemy przyprawę Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz Przyprawę w płynie do zup, sosów i sałatek WINAIRY. Na świąteczny obiad podajemy ją z ziemniakami i sałatą ze śmietaną.

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    10 min
    Schab rozkrój na duży płat. Oprósz go przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Mięso mielone połączyć z jajkiem, dopraw Ziarenkami Smaku, Przyprawą do zup i pieprzem. Na płacie mięsa rozłóż ser, natkę pietruszki i mielone mięso.
  • Krok 3

    10 min
    Schab zwiń w roladę. Następnie obwiąż nicią i zawiń w folię aluminiową.
  • Krok 4

    3 min
    Włóż do blaszki lub do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika.
  • Krok 5

    0 min
    Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez kolejne 70 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Podawaj z ulubionym sosem majonezowym.
Pieczeń świąteczna

Krok 1 z 6

Schab rozkrój na duży płat. Oprósz go przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczeń świąteczna

Krok 2 z 6

Mięso mielone połączyć z jajkiem, dopraw Ziarenkami Smaku, Przyprawą do zup i pieprzem. Na płacie mięsa rozłóż ser, natkę pietruszki i mielone mięso.

Pieczeń świąteczna

Krok 3 z 6

Schab zwiń w roladę. Następnie obwiąż nicią i zawiń w folię aluminiową.

Pieczeń świąteczna

Krok 4 z 6

Włóż do blaszki lub do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika.

Pieczeń świąteczna

Krok 5 z 6

Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez kolejne 70 minut.

Pieczeń świąteczna

Krok 6 z 6

Podawaj z ulubionym sosem majonezowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

5

Joanna

Należy zwiększyć temperaturę 20 min 200 żeby mięso się ścięło i później 180 minimum 70 minut bo wg przepisu mięso pozostaje surowe ...
Anonim (niezweryfikowany) 01/19/2024-03:52 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
5

Ada

Jezeli ktos robi pierwszy raz od razu radze wydluzyc czas, po czasie i temperaturze jak w przepisie mieso jest surowe, pomijajac juz kwestie ze wcale nie wyglada jak w przepisie...
Anonim (niezweryfikowany) 12/26/2023-01:32 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/19/2024-02:42 CET
Dziękujemy za podpowiedź 😊 Czy coś poszło nie tak w czasie przygotowania, że wygląd rolady był inny?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przyjazny dla Keto
  • Uroczystość
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    29 min Łatwy
  • Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    1 godz 12 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy
  • Chałka z pieczenią i pieczarkami

    Chałka z pieczenią i pieczarkami

    43 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu