Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczeń świąteczna

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 Płaska łyżka
1 kg
Schab
300 g
Szynka mielona
1 
Jajko
120 g
Ser edamski
1 pęczek
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
37.4 g
Węglowodany
1.47 g
Tłuszcze
19.87 g
Wartość energetyczna
342.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
10 min
Schab rozkrój na duży płat. Oprósz go przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 2
5 min
Mięso mielone połączyć z jajkiem, dopraw Ziarenkami Smaku, Przyprawą do zup i pieprzem. Na płacie mięsa rozłóż ser, natkę pietruszki i mielone mięso.
Krok 3
10 min
Schab zwiń w roladę. Następnie obwiąż nicią i zawiń w folię aluminiową.
Krok 4
3 min
Włóż do blaszki lub do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika.
Krok 5
0 min
Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez kolejne 70 minut.
Krok 6
2 min
Podawaj z ulubionym sosem majonezowym.
Pieczeń świąteczna

Krok 1 z 6

Schab rozkrój na duży płat. Oprósz go przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pieczeń świąteczna

Krok 2 z 6

Mięso mielone połączyć z jajkiem, dopraw Ziarenkami Smaku, Przyprawą do zup i pieprzem. Na płacie mięsa rozłóż ser, natkę pietruszki i mielone mięso.

Pieczeń świąteczna

Krok 3 z 6

Schab zwiń w roladę. Następnie obwiąż nicią i zawiń w folię aluminiową.

Pieczeń świąteczna

Krok 4 z 6

Włóż do blaszki lub do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika.

Pieczeń świąteczna

Krok 5 z 6

Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez kolejne 70 minut.

Pieczeń świąteczna

Krok 6 z 6

Podawaj z ulubionym sosem majonezowym.

Nadziewaną mielonym mięsem, żółtym serem i natką, schabową pieczeń świąteczną dobrze jest zacząć przygotowywać na 2,5 godziny przed podaniem, bo mięso powinno "odpocząć" po upieczeniu. Do smaku dodajemy przyprawę Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz Przyprawę w płynie do zup, sosów i sałatek WINAIRY. Na świąteczny obiad podajemy ją z ziemniakami i sałatą ze śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika