Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczeń jest pyszna, więc warto ją przygotowac. Podaję ją na ciepło z dodatkiem grzybowego sosu.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
0 min
Grzyby namoczyć,ugotować,odcedzić.Pokroć na mniejsze kawałki.Podsmażyć razem z drobno posiekaną cebulą.
Krok 2
0 min
Bułki namoczyć w mleku.
Krok 3
0 min
Mięso połączyć z odciśniętymi bułkami,3 jajkami , podsmażonymi grzybami ,oraz z drobno posiekaną natką.Dodać 3 pokruszone suszone grzybki,pzyprawę w płynie oraz ziarenka smaku.Doprawic do smaku solą, pieprzem i majerankiem.Dokładnie wyrobić.
Krok 4
0 min
Keksówkę o wymiarach :30 x 9cm (mierzony spód formy) natłuścić ,obsypać bułką tartą.Wyłożyć połowę masy.Zrobić cztery wgłębienia,włożyć w nie ugotowane jajka.Przykryć pozostałym mięsem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C.przez około godzinę.
Krok 5
0 min
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,lekko posolić.Pozostawić na 10 minut,odlać nadmiar soku.Połączyć z roztrzepanym jajkiem.W połowie pieczenia cukinię rozłożyć równomiernie na wierzch mięsa.
Krok 6
0 min
Po upieczeniu ostudzić, wyjąć z formy. Pokroić na porcje . Podać z sosem grzybowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Krok 1
z
6
Grzyby namoczyć,ugotować,odcedzić.Pokroć na mniejsze kawałki.Podsmażyć razem z drobno posiekaną cebulą.
Krok 2
z
6
Bułki namoczyć w mleku.
Krok 3
z
6
Mięso połączyć z odciśniętymi bułkami,3 jajkami , podsmażonymi grzybami ,oraz z drobno posiekaną natką.Dodać 3 pokruszone suszone grzybki,pzyprawę w płynie oraz ziarenka smaku.Doprawic do smaku solą, pieprzem i majerankiem.Dokładnie wyrobić.
Krok 4
z
6
Keksówkę o wymiarach :30 x 9cm (mierzony spód formy) natłuścić ,obsypać bułką tartą.Wyłożyć połowę masy.Zrobić cztery wgłębienia,włożyć w nie ugotowane jajka.Przykryć pozostałym mięsem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C.przez około godzinę.
Krok 5
z
6
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,lekko posolić.Pozostawić na 10 minut,odlać nadmiar soku.Połączyć z roztrzepanym jajkiem.W połowie pieczenia cukinię rozłożyć równomiernie na wierzch mięsa.
Krok 6
z
6
Po upieczeniu ostudzić, wyjąć z formy. Pokroić na porcje . Podać z sosem grzybowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0