Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zdrowo i kolorowo: Pieczarkowa z warzywami bazuje na Zupie Pieczarkowej WINIARY z dodatkiem podsmażanych na maśle warzyw oraz siekaną zieleniną. Zupa świetnie smakuje z bagietką posmarowaną masłem.
Przygotowanie
31 min
Krok 1
10 min
Oczyszczone warzywa (marchewkę, seler, por) pokrój w słupki, czosnek pokrój w plasterki, podsmaż je na patelni na rozgrzanym maśle.
Krok 2
15 min
Podlej 1 l wody, gotuj do miękkości warzyw, następnie wsyp zupę pieczarkową WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
5 min
Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj je do zupy.
Krok 4
1 min
Zupę podawaj z bagietką posmarowaną masłem.
Krok 1
z
4
Oczyszczone warzywa (marchewkę, seler, por) pokrój w słupki, czosnek pokrój w plasterki, podsmaż je na patelni na rozgrzanym maśle.
Krok 2
z
4
Podlej 1 l wody, gotuj do miękkości warzyw, następnie wsyp zupę pieczarkową WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
z
4
Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki, dodaj je do zupy.
Krok 4
z
4
Zupę podawaj z bagietką posmarowaną masłem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0