Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
3  szklanek
Starta cukinia
2  szklanek
Bułka tarta
20  dag
Ser żółty
1  szklanka
Olej
1 
Cebula
3 
Jajko
2  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Natka pietruszki
20  dag
Pieczarki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.6 g
Węglowodany
9.75 g
Tłuszcze
12.2 g
Wartość energetyczna
169.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wegetariański pasztet z cukinii i pieczarek spodoba się nawet mięsożercom! Taki warzywny pasztet jest delikatny i lekko wilgotny, więc nadaje się zarówno na danie główne na obiad, jak i na kanapki.

Delikatnie ziołowy posmak pasztetu, dzięki Przyprawie ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY może cię zaskoczyć. Jako obiad, najlepiej smakuje z pajdą świeżego chleba i polany ulubionym sosem WINIARY.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    10 min
    Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.
  • Krok 2

    10 min
    Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.
  • Krok 4

    10 min
    W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).
  • Krok 5

    5 min
    Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.
  • Krok 6

    60 min
    Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 1 z 6

Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 2 z 6

Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 3 z 6

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 4 z 6

W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 5 z 6

Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 6 z 6

Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Grzyby
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczarki z piekarnika

    Pieczarki z piekarnika

    50 min Średni
  • Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Omlet z szynką, serem i pomidorami

    Omlet z szynką, serem i pomidorami

    30 min Łatwy
  • Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

    Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu