Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  szklanek
Starta cukinia
2  szklanek
Bułka tarta
20  dag
Ser żółty
1  szklanka
Olej
1 
Cebula
3 
Jajko
2  ząbków
1  łyżka
Natka pietruszki
20  dag
Pieczarki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.6 g
Węglowodany
9.75 g
Tłuszcze
12.2 g
Wartość energetyczna
169.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
10 min
Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.
Krok 2
10 min
Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.
Krok 4
10 min
W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).
Krok 5
5 min
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.
Krok 6
60 min
Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 1 z 6

Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 2 z 6

Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 3 z 6

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 4 z 6

W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 5 z 6

Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 6 z 6

Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Wegetariański pasztet z cukinii i pieczarek spodoba się nawet mięsożercom! Taki warzywny pasztet jest delikatny i lekko wilgotny, więc nadaje się zarówno na danie główne na obiad, jak i na kanapki.

Delikatnie ziołowy posmak pasztetu, dzięki Przyprawie ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY może cię zaskoczyć. Jako obiad, najlepiej smakuje z pajdą świeżego chleba i polany ulubionym sosem WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha