Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny
Dodaj do CookBook

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Robert Harna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
3  szklanek
Starta cukinia
2  szklanek
Bułka tarta
20  dag
Ser żółty
1  szklanka
Olej
1 
Cebula
3 
Jajko
2  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Natka pietruszki
20  dag
Pieczarki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.8 g
Wartość energetyczna
169.5 kcal
Tłuszcze
12.2 g
Białko
5.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wegetariański pasztet z cukinii i pieczarek spodoba się nawet mięsożercom! Taki warzywny pasztet jest delikatny i lekko wilgotny, więc nadaje się zarówno na danie główne na obiad, jak i na kanapki.

Delikatnie ziołowy posmak pasztetu, dzięki Przyprawie ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY może cię zaskoczyć. Jako obiad, najlepiej smakuje z pajdą świeżego chleba i polany ulubionym sosem WINIARY.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    10 min
    Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.
  • Krok 2

    10 min
    Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.
  • Krok 4

    10 min
    W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).
  • Krok 5

    5 min
    Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.
  • Krok 6

    60 min
    Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 1 z 6

Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 2 z 6

Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 3 z 6

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 4 z 6

W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 5 z 6

Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.

Pasztet z cukinii i pieczarek bezmięsny

Krok 6 z 6

Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Grzyby
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pyzy z pasztetem

    Pyzy z pasztetem

    1 godz Łatwy
  • Pasztet w cieście francuskim

    Pasztet w cieście francuskim

    1 godz 11 min Średni
  • Pasztet drobiowy ze śliwkami

    Pasztet drobiowy ze śliwkami

    1 godz 21 min Łatwy
  • Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

    Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

    42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu