Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wegetariański pasztet z cukinii i pieczarek spodoba się nawet mięsożercom! Taki warzywny pasztet jest delikatny i lekko wilgotny, więc nadaje się zarówno na danie główne na obiad, jak i na kanapki.
Delikatnie ziołowy posmak pasztetu, dzięki Przyprawie ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY może cię zaskoczyć. Jako obiad, najlepiej smakuje z pajdą świeżego chleba i polany ulubionym sosem WINIARY.
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.
Krok 2
10 min
Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.
Krok 4
10 min
W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).
Krok 5
5 min
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.
Krok 6
60 min
Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 1
z
6
Cukinię ścieramy na tarce na dużych oczkach. Odciskamy dobrze sok.
Krok 2
z
6
Ser żółty ścieramy na tarce. Cebulę i pieczarki drobno kroimy.
Krok 3
z
6
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podduszamy pieczarki z cebulą.
Krok 4
z
6
W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: startą cukinię, bułkę tartą, ser żółty, olej, cebulę z pieczarkami, przyprawy, natkę pietruszki, czosnek, oraz surowe żółtka (OPRÓCZ BIAŁEK!).
Krok 5
z
6
Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dopiero mieszamy z resztą składników.
Krok 6
z
6
Pieczemy z długiej, wąskiej formie około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0