Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wątróbki zagotuj, ostudź.
Połowę pokrój w kostkę i pozostaw.
Pozostałe wątróbki zmiel razem z mięsem w maszynce.
Cebule i pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle, ostudź.
Połącz wszystkie składniki pasztetu, wsyp Sos grzybowy (proszek), dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Masę mięsną przełóż do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC na 80 minut. Ostudź w formie.
Podawaj na zimno z Sosem czosnkowym.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0