Pasta ze świeżych pomidorów
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.63 g
Węglowodany
7.59 g
Tłuszcze
7.09 g
Wartość energetyczna
94.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na 4 części.
Krok 2
5 min
Pozbywamy się komór z pestkami, resztę bardzo drobno kroimy.
Krok 3
3 min
Dodajemy oliwę i przyprawy, dokładnie mieszamy.
Krok 4
2 min
Czosnek rozgniatamy i siekamy drobno. Jeszcze raz rozgniatamy i dodajemy do reszty składników wraz z posiekaną bazylią i oregano.
Krok 5
10 min
Odstawiamy na 10 minut do lodówki, podajemy z pieczywem.
Pasta ze świeżych pomidorów jest świetnym dodatkiem do chrupiącej, zrumienionej na patelni grzanki. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dania głównego, np. podana do makaronu i posypana świeżą bazylią. Może również stanowić pyszny sos do zapiekanek z serem i mięsem.
Komentarze 0