Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasta ze świeżych pomidorów jest świetnym dodatkiem do chrupiącej, zrumienionej na patelni grzanki. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dania głównego, np. podana do makaronu i posypana świeżą bazylią. Może również stanowić pyszny sos do zapiekanek z serem i mięsem.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na 4 części.
Krok 2
5 min
Pozbywamy się komór z pestkami, resztę bardzo drobno kroimy.
Krok 3
3 min
Dodajemy oliwę i przyprawy, dokładnie mieszamy.
Krok 4
2 min
Czosnek rozgniatamy i siekamy drobno. Jeszcze raz rozgniatamy i dodajemy do reszty składników wraz z posiekaną bazylią i oregano.
Krok 5
10 min
Odstawiamy na 10 minut do lodówki, podajemy z pieczywem.
Krok 1
z
5
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na 4 części.
Krok 2
z
5
Pozbywamy się komór z pestkami, resztę bardzo drobno kroimy.
Krok 3
z
5
Dodajemy oliwę i przyprawy, dokładnie mieszamy.
Krok 4
z
5
Czosnek rozgniatamy i siekamy drobno. Jeszcze raz rozgniatamy i dodajemy do reszty składników wraz z posiekaną bazylią i oregano.
Krok 5
z
5
Odstawiamy na 10 minut do lodówki, podajemy z pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0