Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta ze świeżych pomidorów

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Pomidory
30 ml
Oliwa
1 trochę
Przyprawy
5 ząbków
Czosnek
12 liści
Bazylia świeża
1 łyżeczka
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
94.44 kcal
Tłuszcze
7.09 g
Białko
1.63 g
Węglowodany
7.59 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na 4 części.
Krok 2
5 min
Pozbywamy się komór z pestkami, resztę bardzo drobno kroimy.
Krok 3
3 min
Dodajemy oliwę i przyprawy, dokładnie mieszamy.
Krok 4
2 min
Czosnek rozgniatamy i siekamy drobno. Jeszcze raz rozgniatamy i dodajemy do reszty składników wraz z posiekaną bazylią i oregano.
Krok 5
10 min
Odstawiamy na 10 minut do lodówki, podajemy z pieczywem.
Pasta ze świeżych pomidorów

Krok 1 z 5

Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na 4 części.

Pasta ze świeżych pomidorów

Krok 2 z 5

Pozbywamy się komór z pestkami, resztę bardzo drobno kroimy.

Pasta ze świeżych pomidorów

Krok 3 z 5

Dodajemy oliwę i przyprawy, dokładnie mieszamy.

Pasta ze świeżych pomidorów

Krok 4 z 5

Czosnek rozgniatamy i siekamy drobno. Jeszcze raz rozgniatamy i dodajemy do reszty składników wraz z posiekaną bazylią i oregano.

Pasta ze świeżych pomidorów

Krok 5 z 5

Odstawiamy na 10 minut do lodówki, podajemy z pieczywem.

Pasta ze świeżych pomidorów jest świetnym dodatkiem do chrupiącej, zrumienionej na patelni grzanki. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dania głównego, np. podana do makaronu i posypana świeżą bazylią. Może również stanowić pyszny sos do zapiekanek z serem i mięsem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika