Pappardelle z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem
14min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.61 g
Węglowodany
11.42 g
Tłuszcze
14.05 g
Wartość energetyczna
192.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
14 min
Krok 1
10 min
Obieraczką do warzyw wyciąć wstążki z cukinii i marchewki.
Krok 2
1 min
Przez maksymalnie 1 min na niewielkiej ilości oleju i bardzo gorącej patelni przesmażać krótko warzywa.
Krok 3
2 min
Na patelni doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
1 min
Podawać z cienkimi plastrami wędzonego łososia i Sosem czosnkowym Winiary.
Tajemniczo brzmiące pappardelle to włoski makaron (płaskie, długie i szerokie wstążki), który powinno się podawać na dużym talerzu z wyłożonymi na wierzchu dodatkami. Zainspirowaliśmy się włoską kuchnią i stworzyliśmy przepis na nieco inne pappardelle – z cukinii i marchewki, podawane z wędzonym łososiem i Sosem czosnkowym WINIARY. Aby pappardelle z cukinii i marchewki wyszło idealne, warzywa obieraj szeroką obieraczką – ostrożnie, aby wstążki były jak najdłuższe.
Komentarze 0