Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pappardelle z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem

0
14 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Sos czosnkowy WINIARY
4 
Cukinia
2 
Marchewka
1 
Cytryna
100 g
Łosoś wędzony

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
7.61 g
Węglowodany
11.42 g
Tłuszcze
14.05 g
Wartość energetyczna
192.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
10 min
Obieraczką do warzyw wyciąć wstążki z cukinii i marchewki.
Krok 2
1 min
Przez maksymalnie 1 min na niewielkiej ilości oleju i bardzo gorącej patelni przesmażać krótko warzywa.
Krok 3
2 min
Na patelni doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 4
1 min
Podawać z cienkimi plastrami wędzonego łososia i Sosem czosnkowym Winiary.
Pappardelle z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem

Krok 1 z 4

Obieraczką do warzyw wyciąć wstążki z cukinii i marchewki.

Pappardelle z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem

Krok 2 z 4

Przez maksymalnie 1 min na niewielkiej ilości oleju i bardzo gorącej patelni przesmażać krótko warzywa.

Pappardelle z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem

Krok 3 z 4

Na patelni doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Pappardelle z cukinii i marchewki z wędzonym łososiem

Krok 4 z 4

Podawać z cienkimi plastrami wędzonego łososia i Sosem czosnkowym Winiary.

Tajemniczo brzmiące pappardelle to włoski makaron (płaskie, długie i szerokie wstążki), który powinno się podawać na dużym talerzu z wyłożonymi na wierzchu dodatkami. Zainspirowaliśmy się włoską kuchnią i stworzyliśmy przepis na nieco inne pappardelle – z cukinii i marchewki, podawane z wędzonym łososiem i Sosem czosnkowym WINIARY. Aby pappardelle z cukinii i marchewki wyszło idealne, warzywa obieraj szeroką obieraczką – ostrożnie, aby wstążki były jak najdłuższe.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika