Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią to pomysł na pyszne danie, które możesz przyrządzić zarówno na patelni grillowej, jak i na grillu na świeżym powietrzu. Smakowity antrykot podany z grillowanymi warzywami i aromatycznymi ziołami podbije podniebienia fanów wybornej wołowiny. Do warzyw z grilla podaj Sos czosnkowy WINIARY i ulubiony schłodzony napój.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
30 min
Wyjmij steki z lodówki minimum 30 min przed grillowaniem. Wyciągnij je z opakowania i odsącz na ręczniku papierowym.
Krok 2
5 min
Cukinię pokrój w podłużne plastry. Użyj do tego obieraczki lub mandoliny.
Krok 3
5 min
Na rozgrzanej patelni grillowej, na oleju, grilluj plastry cukinii z obu stron ok. 2 minuty, aż pojawią się przypieczone prążki od patelni. Dopraw do smaku solą i pieprzem i zdejmij z patelni.
Krok 4
5 min
Posiekaj drobno papryczki chilli, listki kolendry, mięty i dymki.
Krok 5
10 min
Posól steki z obu stron i posmaruj łyżeczką oleju. Na tej samej rozgrzanej patelni grilluj steki ok 2-3 min z obu stron. Po tym czasie wyciągnij je z patelni i odstaw na talerz, aby odpoczęły.
Krok 6
5 min
Na talerzach ułóż warzywa grillowane i posyp posiekaną kolendrą, miętą, dymką i papryczkami chilli. Polej oliwą i skrop sokiem z cytryny. Steki pokrój w cienkie paski i połóż obok warzyw. Serwuj z sosem WINIARY.
Krok 1
z
6
Wyjmij steki z lodówki minimum 30 min przed grillowaniem. Wyciągnij je z opakowania i odsącz na ręczniku papierowym.
Krok 2
z
6
Cukinię pokrój w podłużne plastry. Użyj do tego obieraczki lub mandoliny.
Krok 3
z
6
Na rozgrzanej patelni grillowej, na oleju, grilluj plastry cukinii z obu stron ok. 2 minuty, aż pojawią się przypieczone prążki od patelni. Dopraw do smaku solą i pieprzem i zdejmij z patelni.
Krok 4
z
6
Posiekaj drobno papryczki chilli, listki kolendry, mięty i dymki.
Krok 5
z
6
Posól steki z obu stron i posmaruj łyżeczką oleju. Na tej samej rozgrzanej patelni grilluj steki ok 2-3 min z obu stron. Po tym czasie wyciągnij je z patelni i odstaw na talerz, aby odpoczęły.
Krok 6
z
6
Na talerzach ułóż warzywa grillowane i posyp posiekaną kolendrą, miętą, dymką i papryczkami chilli. Polej oliwą i skrop sokiem z cytryny. Steki pokrój w cienkie paski i połóż obok warzyw. Serwuj z sosem WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0