
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 1 z 6
Wyjmij steki z lodówki minimum 30 min przed grillowaniem. Wyciągnij je z opakowania i odsącz na ręczniku papierowym.
Krok 2 z 6
Cukinię pokrój w podłużne plastry. Użyj do tego obieraczki lub mandoliny.
Krok 3 z 6
Na rozgrzanej patelni grillowej, na oleju, grilluj plastry cukinii z obu stron ok. 2 minuty, aż pojawią się przypieczone prążki od patelni. Dopraw do smaku solą i pieprzem i zdejmij z patelni.
Krok 4 z 6
Posiekaj drobno papryczki chilli, listki kolendry, mięty i dymki.
Krok 5 z 6
Posól steki z obu stron i posmaruj łyżeczką oleju. Na tej samej rozgrzanej patelni grilluj steki ok 2-3 min z obu stron. Po tym czasie wyciągnij je z patelni i odstaw na talerz, aby odpoczęły.
Krok 6 z 6
Na talerzach ułóż warzywa grillowane i posyp posiekaną kolendrą, miętą, dymką i papryczkami chilli. Polej oliwą i skrop sokiem z cytryny. Steki pokrój w cienkie paski i połóż obok warzyw. Serwuj z sosem ziołowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0