Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym
24min
Łatwy
2
łyżeczek
3
łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
2
szklanek
Mąka
1.5
szklanek
Mleko
0.5
kostka
Masło
2
Jajko
trochę
Sól
1
paczka
Pudding na zimno o smaku karmelowym
300
ml
Mleko
0.75
Banany
.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
623.48 kcal
Węglowodany
62.76 g
Białko
17.67 g
Tłuszcze
35.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
5 min
Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.
Krok 2
4 min
Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.
Krok 3
7 min
Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.
Krok 4
1 min
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
Krok 5
1 min
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
Krok6
1 min
Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.
Krok 7
5 min
Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.
Pulchne i delikatne pancakes przekładne puddingiem karmelowo-bananowym, udekorowane bitą śmietaną i Twoimi ulubionymi owocami, opcjonalnie możesz polać miodem, aby były jeszcze słodsze. Pudding z karmelem i bananem wymaga tylko części banana – pozostałą możesz pokroić w plasterki i udekorować nimi porcje puszystych pancakesów, które powinny być usmażone na maśle na delikatnie złoty kolor. Amerykańskie pancakes możesz podawać na słodkie i umilające początek dnia śniadanie – trudno przy nich się pozytywnie nie nastawić!
Komentarze 1