Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 szklanek
Mąka
1.5 szklanek
Mleko
0.5 kostka
Masło
2 
Jajko
1 trochę
Sól
1 paczka
Pudding na zimno o smaku karmelowym
300 ml
Mleko
0.75 
Banany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
623.48 kcal
Węglowodany
62.76 g
Białko
17.67 g
Tłuszcze
35.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
5 min
Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.
Krok 2
4 min
Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.
Krok 3
7 min
Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.
Krok 4
1 min
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
Krok 5
1 min
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
Krok6
1 min
Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.
Krok 7
5 min
Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.
Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 1 z 7

Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 2 z 7

Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 3 z 7

Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 4 z 7

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 5 z 7

Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok6 z 7

Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 7 z 7

Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.

Pulchne i delikatne pancakes przekładne puddingiem karmelowo-bananowym, udekorowane bitą śmietaną i Twoimi ulubionymi owocami, opcjonalnie możesz polać miodem, aby były jeszcze słodsze. Pudding z karmelem i bananem wymaga tylko części banana – pozostałą możesz pokroić w plasterki i udekorować nimi porcje puszystych pancakesów, które powinny być usmażone na maśle na delikatnie złoty kolor. Amerykańskie pancakes możesz podawać na słodkie i umilające początek dnia śniadanie – trudno przy nich się pozytywnie nie nastawić!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika