Naleśniki z mascarpone i bananem
37min
Łatwy
32
g
1
Jajko
1
szklanka
Mąka pszenna
0.5
szklanka
Mleko
0.5
szklanka
Napoje, GEROLSTEINER BRUNNEN GmbH & Co. KG (Gerolsteiner), naturalnie gazowana woda mineralna w butelkach
trochę
Oliwa z oliwek
1
Banany
2
płaskich łyżek
Sok z cytryny
125
g
Serek mascarpone
.
Wartości odżywcze
Białko
17.28 g
Węglowodany
93.31 g
Tłuszcze
28.95 g
Wartość energetyczna
699.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
10 min
Jajko roztrzepać z cukrem waniliowym. Dodać do niego mąkę, mleko i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2
1 min
Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, aż do wyczerpania ciasta.
Krok 3
10 min
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać do niego sok z cytryny i mascarpone, dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Masę rozłożyć na każdym naleśniku. Zwijać je w ruloniki.
Krok 5
2 min
Podawać od razu po przygotowaniu.
Przepis na delikatne naleśniki z ciasta z mąki, mleka, jajka, wody gazowanej i Cukru wanilinowego WINIARY z aksamitnym nadzieniem z serka mascarpone i banana z dodatkiem soku z cytryny. Naleśniki z mascarpone i bananem zwijaj w rulony lub składaj w trójkąty i podawaj jeszcze ciepłe pod pierzynką z cukru pudru.
Komentarze 0