Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z mascarpone i bananem

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Jajko
1 szklanka
Mąka pszenna
0.5 szklanka
Mleko
0.5 szklanka
Napoje, GEROLSTEINER BRUNNEN GmbH & Co. KG (Gerolsteiner), naturalnie gazowana woda mineralna w butelkach
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 
Banany
2 płaskich łyżek
Sok z cytryny
125 g
Serek mascarpone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
699.35 kcal
Białko
17.28 g
Węglowodany
93.31 g
Tłuszcze
28.95 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
10 min
Jajko roztrzepać z cukrem waniliowym. Dodać do niego mąkę, mleko i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2
1 min
Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, aż do wyczerpania ciasta.
Krok 3
10 min
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać do niego sok z cytryny i mascarpone, dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Masę rozłożyć na każdym naleśniku. Zwijać je w ruloniki.
Krok 5
2 min
Podawać od razu po przygotowaniu.
Naleśniki z mascarpone i bananem

Krok 1 z 5

Jajko roztrzepać z cukrem waniliowym. Dodać do niego mąkę, mleko i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Naleśniki z mascarpone i bananem

Krok 2 z 5

Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, aż do wyczerpania ciasta.

Naleśniki z mascarpone i bananem

Krok 3 z 5

Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać do niego sok z cytryny i mascarpone, dokładnie wymieszać.

Naleśniki z mascarpone i bananem

Krok 4 z 5

Masę rozłożyć na każdym naleśniku. Zwijać je w ruloniki.

Naleśniki z mascarpone i bananem

Krok 5 z 5

Podawać od razu po przygotowaniu.

Przepis na delikatne naleśniki z ciasta z mąki, mleka, jajka, wody gazowanej i Cukru wanilinowego WINIARY z aksamitnym nadzieniem z serka mascarpone i banana z dodatkiem soku z cytryny. Naleśniki z mascarpone i bananem zwijaj w rulony lub składaj w trójkąty i podawaj jeszcze ciepłe pod pierzynką z cukru pudru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika