Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na delikatne naleśniki z ciasta z mąki, mleka, jajka, wody gazowanej i Cukru wanilinowego WINIARY z aksamitnym nadzieniem z serka mascarpone i banana z dodatkiem soku z cytryny. Naleśniki z mascarpone i bananem zwijaj w rulony lub składaj w trójkąty i podawaj jeszcze ciepłe pod pierzynką z cukru pudru.
Przygotowanie
37 min
Krok 1
10 min
Jajko roztrzepać z cukrem waniliowym. Dodać do niego mąkę, mleko i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2
1 min
Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, aż do wyczerpania ciasta.
Krok 3
10 min
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać do niego sok z cytryny i mascarpone, dokładnie wymieszać.
Krok 4
5 min
Masę rozłożyć na każdym naleśniku. Zwijać je w ruloniki.
Krok 5
2 min
Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 1
z
5
Jajko roztrzepać z cukrem waniliowym. Dodać do niego mąkę, mleko i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2
z
5
Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, aż do wyczerpania ciasta.
Krok 3
z
5
Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać do niego sok z cytryny i mascarpone, dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
5
Masę rozłożyć na każdym naleśniku. Zwijać je w ruloniki.
Krok 5
z
5
Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0