Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki ciasta (mąkę, jajka, mleko, wodę, sól, cukier) dokładnie wymieszaj unikając grudek. Odstaw na 10 min.
Po tym czasie smaż na średnio rozgrzanej patelni do naleśników lub innej dużej z powłoką nieprzywierającą. Patelnie natłuszczaj od czasu do czasu przy pomocy pędzelka lub kawałka ręcznika papierowego zamoczonego w oleju. Smaż niezbyt cienkie naleśniki, aż się lekko zarumienią z obu stron.
Aby przygotować farsz, na początku pokrój cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę. Smaż, aż się lekko zarumieni oraz zmięknie.
Do miski przeciśnij ziemniaki przez praskę lub dokładnie utłucz. Dodaj twaróg oraz cebulę i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem i dodaj drobno posiekany koperek. Dokładnie wymieszaj.
Na każdego naleśnika nałóż 2-3 łyżki farszu. Zwiń w trójkąt lub kopertę. Tak przygotowane naleśniki obsmaż na oliwie lub maśle z obu stron aby się zarumieniły.
Podawaj z kwaśną śmietaną.