Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolejna odsłona kolorowego lata na talerzu. Tęsknisz za nim? Koniecznie wypróbuj tego przepisu!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
20 min
Młode ziemniaczki dokładnie umyj, gotuj do średniej twardości. Następnie pokrój na grube plastry i usmaż na masełku doprawiając przyprawą Winiary ziarenka smaku, kurkumą i słodką papryką. Na koniec posyp koperkiem.
Krok 2
1 min
W międzyczasie ugotuj bób - w wodzie z cukrem i solą. Na koniec obierz go ze skórki.
Krok 3
8 min
Jajko sadzone usmaż na masełku po wcześniej smażonych ziemniaczkach, dopraw solą.
Krok 4
1 min
Ziemniaki, bób i jajko sadzone posyp kiełkami słonecznika. I voila - lato na talerzu gotowe :) Smacznego!
Krok 1
z
4
Młode ziemniaczki dokładnie umyj, gotuj do średniej twardości. Następnie pokrój na grube plastry i usmaż na masełku doprawiając przyprawą Winiary ziarenka smaku, kurkumą i słodką papryką. Na koniec posyp koperkiem.
Krok 2
z
4
W międzyczasie ugotuj bób - w wodzie z cukrem i solą. Na koniec obierz go ze skórki.
Krok 3
z
4
Jajko sadzone usmaż na masełku po wcześniej smażonych ziemniaczkach, dopraw solą.
Krok 4
z
4
Ziemniaki, bób i jajko sadzone posyp kiełkami słonecznika. I voila - lato na talerzu gotowe :) Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0