Młoda marchewka z bułką tartą
27min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.46 g
Węglowodany
11.25 g
Tłuszcze
20.67 g
Wartość energetyczna
230.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
5 min
Marchewki dokładnie wyszorować, ewentualnie lekko oskrobać. Większe marchewki przekroić wzdłuż na pół, mniejsze zostawić w całości. Marchewki przełożyć do garnka, zalać wodą.
Krok 2
15 min
Dodać do nich cukier i trochę soli. Marchewki ugotować do miękkości i odcedzić.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzać masło. Zrumienić na nim bułkę tartą.
Krok 4
2 min
Zrumienioną bułką polać ugotowane marchewki. Podawać jako dodatek do obiadu.
Doskonały dodatek do obiadu.
Komentarze 0