Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki dokładnie wyszorować, ewentualnie lekko oskrobać. Większe marchewki przekroić wzdłuż na pół, mniejsze zostawić w całości. Marchewki przełożyć do garnka, zalać wodą.
Krok 2
15 min
Dodać do nich cukier i trochę soli. Marchewki ugotować do miękkości i odcedzić.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzać masło. Zrumienić na nim bułkę tartą.
Krok 4
2 min
Zrumienioną bułką polać ugotowane marchewki. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 1
z
4
Marchewki dokładnie wyszorować, ewentualnie lekko oskrobać. Większe marchewki przekroić wzdłuż na pół, mniejsze zostawić w całości. Marchewki przełożyć do garnka, zalać wodą.
Krok 2
z
4
Dodać do nich cukier i trochę soli. Marchewki ugotować do miękkości i odcedzić.
Krok 3
z
4
Na patelni rozgrzać masło. Zrumienić na nim bułkę tartą.
Krok 4
z
4
Zrumienioną bułką polać ugotowane marchewki. Podawać jako dodatek do obiadu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0