Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mini panna cotta z borówkami i galaretką

0
126 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

350 ml
Śmietana 30%
150 ml
Mleko
4 łyżek
Cukier
3 łyżek
Żelatyna
1 laska
Wanilia
150 g
Borówki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
5.31 g
Węglowodany
11.4 g
Tłuszcze
10.96 g
Wartość energetyczna
187.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

126 min
Krok 1
90 min
Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do silikonowych foremek na muffinki i odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 2
15 min
Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Krok 3
20 min
Na wierzchu deseru ułożyć borówki i zalać je przezroczystą galaretką. Deser odstawić do stężenia do lodówki.
Krok 4
1 min
Przed podaniem deser wyjąć z foremek.
Mini panna cotta z borówkami i galaretką

Krok 1 z 4

Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do silikonowych foremek na muffinki i odstawić do lodówki do stężenia.

Mini panna cotta z borówkami i galaretką

Krok 2 z 4

Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.

Mini panna cotta z borówkami i galaretką

Krok 3 z 4

Na wierzchu deseru ułożyć borówki i zalać je przezroczystą galaretką. Deser odstawić do stężenia do lodówki.

Mini panna cotta z borówkami i galaretką

Krok 4 z 4

Przed podaniem deser wyjąć z foremek.

Łatwy do przygotowania i bardzo apetyczny deser.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika