Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do silikonowych foremek na muffinki i odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 2
15 min
Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Krok 3
20 min
Na wierzchu deseru ułożyć borówki i zalać je przezroczystą galaretką. Deser odstawić do stężenia do lodówki.
Krok 4
1 min
Przed podaniem deser wyjąć z foremek.
Krok 1
z
4
Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do silikonowych foremek na muffinki i odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 2
z
4
Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Krok 3
z
4
Na wierzchu deseru ułożyć borówki i zalać je przezroczystą galaretką. Deser odstawić do stężenia do lodówki.
Krok 4
z
4
Przed podaniem deser wyjąć z foremek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0