Mini panna cotta z borówkami i galaretką
126min
Łatwy
350 ml
Śmietana 30%
150 ml
Mleko
4 łyżek
Cukier
3 łyżek
Żelatyna
1 laska
Wanilia
150 g
Borówki
1 opakowanie
.
Wartości odżywcze
Białko
5.31 g
Węglowodany
11.4 g
Tłuszcze
10.96 g
Wartość energetyczna
187.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
126 min
Krok 1
90 min
Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do silikonowych foremek na muffinki i odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 2
15 min
Galaretkę przezroczystą przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Krok 3
20 min
Na wierzchu deseru ułożyć borówki i zalać je przezroczystą galaretką. Deser odstawić do stężenia do lodówki.
Krok 4
1 min
Przed podaniem deser wyjąć z foremek.
Łatwy do przygotowania i bardzo apetyczny deser.
Komentarze 0