Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwicę kroję w plastry. Lekko rozbijam płaską stroną tłuczka. Nacieram przyprawą do mięs.
Na patelni rozgrzewam smalec. Wrzucam przyprawione medaliony. Rumienię z dwóch stron na większym ogniu.
Usmażoną polędwicę przekładam na talerzyk, a wrzucam pokrojoną w kostkę cebulkę.
Smażę kilka minut po czym wrzucam umyte grzybki. Kurki dodałem w całości krojąc jedynie większe sztuki na mniejsze kawałki.
Dodaję majeranek i smażę kilka dobrych minut. Gdy grzyby puszczą soki dolewam esencjonalny bulion wołowy (można również zalać wodą z rozpuszczoną kostką rosołową).
Zagęszczam mąką. Smażę kilkanaście minut do uzyskania pożądanej gęstości sosu.
Na koniec dodaję usmażone medaliony.
Duszę jeszcze kilka minut pod przykryciem. Podaję ze świeżymi ziemniaczkami. Smacznego.