Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masę na parze przyrządzamy z jajek, cukru, Cukru wanilinowego WINIARY, masła i kakao. Kakaowa masa ubijana na parze idealnie sprawdzi się jako krem do przekładania wafli czy andrutów.
Przygotowanie
27 min
Krok 1
5 min
Wodę w garnku doprowadzić do wrzenia
Krok 2
1 min
Na wrzącą wodę w garnku położyć miskę tak by nie dotykała wody.
Krok 3
11 min
Wbić jaja, dać cukry i ubić na gęstą pianę. Ostudzić
Krok 4
10 min
Masło ucierać, dodając po łyżce masę z jaj. Na koniec dać kakao. Mieszać. Masa gotowa.
Krok 1
z
4
Wodę w garnku doprowadzić do wrzenia
Krok 2
z
4
Na wrzącą wodę w garnku położyć miskę tak by nie dotykała wody.
Krok 3
z
4
Wbić jaja, dać cukry i ubić na gęstą pianę. Ostudzić
Krok 4
z
4
Masło ucierać, dodając po łyżce masę z jaj. Na koniec dać kakao. Mieszać. Masa gotowa.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1