Masa na parze
27min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.41 g
Węglowodany
24.73 g
Tłuszcze
38.47 g
Wartość energetyczna
472.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
5 min
Wodę w garnku doprowadzić do wrzenia
Krok 2
1 min
Na wrzącą wodę w garnku położyć miskę tak by nie dotykała wody.
Krok 3
11 min
Wbić jaja, dać cukry i ubić na gęstą pianę. Ostudzić
Krok 4
10 min
Masło ucierać, dodając po łyżce masę z jaj. Na koniec dać kakao. Mieszać. Masa gotowa.
Masę na parze przyrządzamy z jajek, cukru, Cukru wanilinowego WINIARY, masła i kakao. Kakaowa masa ubijana na parze idealnie sprawdzi się jako krem do przekładania wafli czy andrutów.
Komentarze 1