
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
40 minKrok 4
5 minKrok 1 z 4
W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, smażymy przez 5 minut cebulę, aż się zeszkli.
Krok 2 z 4
Dodajemy drobno posiekany czosnek czosnek, obrany i posiekany kawałek imbiru (2,5 cm), kolendrę, kmin i chili. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy czerwoną soczewicę, pomidory i bulion zrobiony z dwóch kostek warzywnych Winiary i gorącej wody.
Krok 3 z 4
Gotujemy przez pół godziny. Dodajemy ciecierzycę, gotujemy kolejne 10 minut. W razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 z 4
Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i natkę pietruszki. Zupę nalewamy na talerze, podajemy z jogurtem i natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0