Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Soczewica czerwona
1 puszka
Ciecierzyca w puszce
820 g
Pomidory z puszki krojone
1 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Oliwa z oliwek
1 kawałek
Korzeń imbiru
3 łyżeczek
Kolendra
2 łyżeczek
Kminek
0.5 łyżeczka
Chili
75 g
Kolendra
75 g
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Jogurt naturalny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
89.1 g
Tłuszcze
9.42 g
Białko
29.87 g
Wartość energetyczna
532.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, smażymy przez 5 minut cebulę, aż się zeszkli.
Krok 2
5 min
Dodajemy drobno posiekany czosnek czosnek, obrany i posiekany kawałek imbiru (2,5 cm), kolendrę, kmin i chili. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy czerwoną soczewicę, pomidory i bulion zrobiony z dwóch kostek warzywnych Winiary i gorącej wody.
Krok 3
40 min
Gotujemy przez pół godziny. Dodajemy ciecierzycę, gotujemy kolejne 10 minut. W razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i natkę pietruszki. Zupę nalewamy na talerze, podajemy z jogurtem i natką pietruszki.
Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 1 z 4

W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, smażymy przez 5 minut cebulę, aż się zeszkli.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 2 z 4

Dodajemy drobno posiekany czosnek czosnek, obrany i posiekany kawałek imbiru (2,5 cm), kolendrę, kmin i chili. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy czerwoną soczewicę, pomidory i bulion zrobiony z dwóch kostek warzywnych Winiary i gorącej wody.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 3 z 4

Gotujemy przez pół godziny. Dodajemy ciecierzycę, gotujemy kolejne 10 minut. W razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 4 z 4

Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i natkę pietruszki. Zupę nalewamy na talerze, podajemy z jogurtem i natką pietruszki.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą to propozycja na zaserwowanie odrobiny kulinarnego orientu w swoim domu. Sprawdź, jak połączyć składniki z Bulionem warzywnym WINIARY. Na atrakcyjny wygląd zupy wpływają również dodatki - kleks z jogurtu z odrobiną natki pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika