Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą
Dodaj do CookBook

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

(3)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest ilka86
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
250  g
Soczewica czerwona
1  puszka
Ciecierzyca w puszce
820  g
Pomidory z puszki krojone
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1  kawałek
Korzeń imbiru
3  łyżeczek
Kolendra
2  łyżeczek
Kminek
0.5  łyżeczka
Chili
75  g
Kolendra
75  g
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Jogurt naturalny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
89.1 g
Wartość energetyczna
532.5 kcal
Tłuszcze
9.4 g
Białko
29.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą to propozycja na zaserwowanie odrobiny kulinarnego orientu w swoim domu. Sprawdź, jak połączyć składniki z Bulionem warzywnym WINIARY. Na atrakcyjny wygląd zupy wpływają również dodatki - kleks z jogurtu z odrobiną natki pietruszki.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, smażymy przez 5 minut cebulę, aż się zeszkli.
  • Krok 2

    5 min
    Dodajemy drobno posiekany czosnek czosnek, obrany i posiekany kawałek imbiru (2,5 cm), kolendrę, kmin i chili. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy czerwoną soczewicę, pomidory i bulion zrobiony z dwóch kostek warzywnych Winiary i gorącej wody.
  • Krok 3

    40 min
    Gotujemy przez pół godziny. Dodajemy ciecierzycę, gotujemy kolejne 10 minut. W razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i natkę pietruszki. Zupę nalewamy na talerze, podajemy z jogurtem i natką pietruszki.
Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 1 z 4

W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, smażymy przez 5 minut cebulę, aż się zeszkli.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 2 z 4

Dodajemy drobno posiekany czosnek czosnek, obrany i posiekany kawałek imbiru (2,5 cm), kolendrę, kmin i chili. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy czerwoną soczewicę, pomidory i bulion zrobiony z dwóch kostek warzywnych Winiary i gorącej wody.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 3 z 4

Gotujemy przez pół godziny. Dodajemy ciecierzycę, gotujemy kolejne 10 minut. W razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem.

Marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą

Krok 4 z 4

Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i natkę pietruszki. Zupę nalewamy na talerze, podajemy z jogurtem i natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Impreza
  • Kuchnia arabska
  • Kuchnia Bliskiego Wschodu
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Marokańska zupa harira

    Marokańska zupa harira

    13 godz 32 min Trudny
  • Marokańska sałatka z ciecierzycy i kaszy kuskus

    Marokańska sałatka z ciecierzycy i kaszy kuskus

    32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu