
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Marokańska sałatka z ciecierzycy i kaszy kuskus

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
2 minKrok 1 z 4
Kuskus wymieszać z rodzynkami w misce i zalać gorącym bulionem warzywnym Winiary. Przykryć naczynie i odstawić na 5 minut.
Krok 2 z 4
SOS: W małym słoiczku wymieszać olej, sok z cytryny, zmiażdżony czosnek, przyprawy i sól, zamknąć słoik i wstrząsać, aby wszystko ładnie się wymieszało.
Krok 3 z 4
Kuskus rozdrobnić widelcem, aby oddzielić ziarna, wymieszać ze startą marchewką, pokrojoną papryką, posiekaną cebulką, osączoną z zalewy ciecierzycą oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
Krok 4 z 4
Polać całość sosem i wymieszać razem, aż wszystko będzie dobrze połączone.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0