Marchewka na parze do obiadu
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1 g
Węglowodany
9.71 g
Tłuszcze
0.25 g
Wartość energetyczna
41.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
8 min
Marchewkę obieramy i kroimy w cieniutkie talarki.
Krok 2
2 min
W parowarze układamy marchewkę i oprószamy jarzynką i maggi.
Krok 3
20 min
Włączamy parowar na 20 minut i podajemy tuż po przygotowaniu.
Marchewka na parze to wspaniały, lekki dodatek do obiadu. Idealnie sprawdzi się do kotletów schabowych oraz ryżu czy ziemniaków. Marchewkę wystarczy obrać, pokroić w talarki oraz przyprawić do smaku, aby po niedługim czasie delektować się delikatnie słodkim smakiem. Wykorzystaj już dzisiaj przepis na marchewkę na parze.
Komentarze 0