Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Makaroniki

Makaroniki

(0)
37min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Białka jajek
100  g
Cukier puder
65  g
Cukier
50  g
Migdały posiekane
120  g
Dżem malinowy
20  g
Kakao np. Nesquik
200  g
Krem do ciasta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.58 g
Węglowodany
27.8 g
Tłuszcze
6.28 g
Wartość energetyczna
175.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Makaroniki to ciasteczka zrobione głównie z białek, cukru i migdałów. Wywodzą się z kuchni włoskiej i francuskiej. Początkowo były uważane za przysmak dla biedniejszej części społeczeństwa. Dziś są uznawane za prawdziwy rarytas dla koneserów słodkości. Już teraz możesz zrobić ciastka makaroniki u siebie w domu! Wystarczy kilka składników, odrobina czasu i gotowe. Jeśli do tej pory ich przygotowanie wydawało Ci się skomplikowane, czas to zmienić. Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić makaroniki i zaskoczyć nimi swoich bliskich. Będzie to łatwiejsze niż Ci się wydaje. Przepis na makaroniki już na Ciebie czeka. Sprawdź go!

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    1 min
    W misce wymieszaj kakao NESQUIK z mielonymi migdałami i cukrem pudrem.
  • Krok 2

    5 min
    Białka ubij na sztywną pianę, dodając cukier, aż uzyskasz błyszczącą masę.
  • Krok 3

    1 min
    Delikatnie wymieszaj połowę przesianych suchych składników z białkami jajek. Następnie dodaj drugą połowę suchych produktów.
  • Krok 4

    5 min
    Gotową masę umieścić w rękawie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj niewielkie ok. 3 cm ciasteczka. Zachowaj między nimi odstęp, bo w czasie pieczenia nieco urosną.
  • Krok 5

    15 min
    Odstaw na 15 minut. Po tym czasie piecz ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 150°C przez około 15 do 18 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Po upieczeniu ostrożnie ściągnij ciasteczka z blachy i połóż na kratce, aby ostygły. Nałóż ulubiony krem i złóż dwa ciasteczka w jedno.
Makaroniki

Krok 1 z 6

W misce wymieszaj kakao NESQUIK z mielonymi migdałami i cukrem pudrem.

Makaroniki

Krok 2 z 6

Białka ubij na sztywną pianę, dodając cukier, aż uzyskasz błyszczącą masę.

Makaroniki

Krok 3 z 6

Delikatnie wymieszaj połowę przesianych suchych składników z białkami jajek. Następnie dodaj drugą połowę suchych produktów.

Makaroniki

Krok 4 z 6

Gotową masę umieścić w rękawie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj niewielkie ok. 3 cm ciasteczka. Zachowaj między nimi odstęp, bo w czasie pieczenia nieco urosną.

Makaroniki

Krok 5 z 6

Odstaw na 15 minut. Po tym czasie piecz ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 150°C przez około 15 do 18 minut.

Makaroniki

Krok 6 z 6

Po upieczeniu ostrożnie ściągnij ciasteczka z blachy i połóż na kratce, aby ostygły. Nałóż ulubiony krem i złóż dwa ciasteczka w jedno.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia włoska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    40 min Łatwy
  • Łazanki z kapustą i kiełbasą

    Łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Parówki w cieście

    Parówki w cieście

    32 min Łatwy
  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    30 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu