Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj nasz szybki i pyszny Pad Thai z kilku łatwo dostępnych składników – sięgnij po pierś z kurczaka, makaron ryżowy i świeże warzywa. To idealny przepis dla osób zabieganych, które chcą przygotować smaczny posiłek bez konieczności spędzania w kuchni wielu godzin.
Przepis na makaron Pad Thai z kurczakiem
Do przygotowania dania potrzebujesz 200 g kurczaka, 100 g makaronu ryżowego, 2 dymki, 1 paprykę. Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż go na patelni, aż mięso będzie złociste. Smaż tylko przez chwilę, żeby mięso było miękkie i soczyste.
Dodaj pokrojoną w paski paprykę i cebulkę. Smaż całość przez 2-3 minuty. Krótko podsmażone warzywa dodadzą daniu koloru i chrupkości.
W tym czasie przygotuj makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, na której smażył się kurczak i warzywa.
Na patelnię dodaj też pastę do smażenia Pad Thai WINIARY oraz 2 łyżki wody. Podsmażaj całość, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą. Podgrzewaj jeszcze przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Pasta Pad Thai WINIARY podkreśli orientalny charakter potrawy, a przy tym jest idealnie zbilansowana smakowo, dlatego nie musisz dodawać soli ani innych przypraw.
Przygotuj to pyszne danie i delektuj się połączeniem mięsa, warzyw, makaronu i pasty WINIARY. Te smaki i aromaty szybko przeniosą Cię na tętniące życiem ulice Tajlandii.
Przekonaj się, jakie to proste. Sięgnij po łatwo dostępne składniki i w kilka chwil ugotuj z nami to wyjątkowe danie.
Pokrój kurczaka w kostkę. Na patelni podsmaż kawałki mięsa.
Dodaj pokrojoną w paski paprykę i plasterki cebulki z dymki. Smaż przez 2-3 minuty.
Makaron ryżowy przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Przełóż go na patelnię, dodaj pastę Pad Thai WINIARY i 2 łyżki wody. Smaż całość przez 2 minuty.
Gotowe danie możesz udekorować orzeszkami ziemnymi i posiekanym szczypiorkiem.