Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Łosoś w sosie z kurkami

0
109 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
50 ml
Kwaśna Śmietana 18%
600 g
Filet z łososia
5 łyżek
Olej
2 łyżek
Sok z cytryny
1 łyżka
Koperek
200 g
Kurki
1 łyżka
Masło
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.96 g
Wartość energetyczna
419.01 kcal
Tłuszcze
29.66 g
Białko
32.14 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

109 min
Krok 1
5 min
Filet przekrój na cztery porcje, skrop sokiem z cytryny i olejem.
Krok 2
5 min
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i koperkiem.
Krok 3
60 min
Wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
10 min
Po tym czasie smaż rybę razem z marynatą na rozgrzanej patelni 8-10 minut.
Krok 5
5 min
Kurki dokładnie oczyść i umyj, większe przekrój.
Krok 6
10 min
Grzyby podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 7
5 min
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
Krok 8
5 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 9
3 min
Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 10
1 min
Łososia podawaj polanego sosem, a na wierzchu rozłóż kurki.
Łosoś w sosie z kurkami

Krok 1 z 10

Filet przekrój na cztery porcje, skrop sokiem z cytryny i olejem.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 2 z 10

Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i koperkiem.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 3 z 10

Wstaw na godzinę do lodówki.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 4 z 10

Po tym czasie smaż rybę razem z marynatą na rozgrzanej patelni 8-10 minut.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 5 z 10

Kurki dokładnie oczyść i umyj, większe przekrój.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 6 z 10

Grzyby podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 7 z 10

Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 8 z 10

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 9 z 10

Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Łosoś w sosie z kurkami

Krok 10 z 10

Łososia podawaj polanego sosem, a na wierzchu rozłóż kurki.

Łosoś w sosie z kurkami to pomysł na codzienny obiad, a także na odświętne danie na specjalne okazje. Do przygotowania ryby wykorzystaj Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY i Przyprawę ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Do smażonego łososia dodaj przesmażone na maśle kurki. Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody lub upieczonymi w piekarniku. Jako sałatkę, do łososia z kurkami możesz przygotować pomidorki koktajlowe lub surówkę z ulubionych warzyw.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika