Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leśny mech z owocami granatu

0
270 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżeczek
2 łyżeczek
2 łyżeczek
Żelatyna
1.5 szklanek
Mąka krupczatka
0.75 szklanka
Mąka pszenna
3 
Jajko
1 szklanka
Cukier
45 porcji
Szpinak Mrożony
1 szklanka
Oliwa z oliwek
350 ml
Śmietana 36%
3 płaskich łyżek
Cukier puder
1 
Granat

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

270 min
Krok 1
10 min
Do miski wbijamy jajka, ucieramy je. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Całość miksujemy. Następnie dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy mąkę krupczatkę i całość ucieramy w dalszym ciągu mikserem. Dodajemy przesianą mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
Krok 2
5 min
Szpinak przekładamy na sito i dokładnie go odsączamy. Dodajemy go do ciasta i dokładnie mieszamy.
Krok 3
2 min
Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
1 min
Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut.
Krok 5
5 min
Przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder oraz przestudzoną żelatynę.
Krok 6
8 min
Z przestudzonego ciasta odcinamy wierzch i rozdrabniamy go. Na ciasto wykładamy masę. Następnie całość obsypujemy pokruszonym ciastem z odciętego wierzchu i dekorujemy owocami granatu.
Krok 7
1 min
Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego!
Leśny mech z owocami granatu

Krok 1 z 7

Do miski wbijamy jajka, ucieramy je. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Całość miksujemy. Następnie dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy mąkę krupczatkę i całość ucieramy w dalszym ciągu mikserem. Dodajemy przesianą mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.

Leśny mech z owocami granatu

Krok 2 z 7

Szpinak przekładamy na sito i dokładnie go odsączamy. Dodajemy go do ciasta i dokładnie mieszamy.

Leśny mech z owocami granatu

Krok 3 z 7

Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Leśny mech z owocami granatu

Krok 4 z 7

Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut.

Leśny mech z owocami granatu

Krok 5 z 7

Przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder oraz przestudzoną żelatynę.

Leśny mech z owocami granatu

Krok 6 z 7

Z przestudzonego ciasta odcinamy wierzch i rozdrabniamy go. Na ciasto wykładamy masę. Następnie całość obsypujemy pokruszonym ciastem z odciętego wierzchu i dekorujemy owocami granatu.

Leśny mech z owocami granatu

Krok 7 z 7

Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego!

Świetne ciacho
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika