Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wbijamy jajka, ucieramy je. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Całość miksujemy. Następnie dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy mąkę krupczatkę i całość ucieramy w dalszym ciągu mikserem. Dodajemy przesianą mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
Krok 2
5 min
Szpinak przekładamy na sito i dokładnie go odsączamy. Dodajemy go do ciasta i dokładnie mieszamy.
Krok 3
2 min
Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
1 min
Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut.
Krok 5
5 min
Przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder oraz przestudzoną żelatynę.
Krok 6
8 min
Z przestudzonego ciasta odcinamy wierzch i rozdrabniamy go. Na ciasto wykładamy masę. Następnie całość obsypujemy pokruszonym ciastem z odciętego wierzchu i dekorujemy owocami granatu.
Krok 7
1 min
Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego!
Krok 1
z
7
Do miski wbijamy jajka, ucieramy je. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Całość miksujemy. Następnie dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy mąkę krupczatkę i całość ucieramy w dalszym ciągu mikserem. Dodajemy przesianą mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
Krok 2
z
7
Szpinak przekładamy na sito i dokładnie go odsączamy. Dodajemy go do ciasta i dokładnie mieszamy.
Krok 3
z
7
Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4
z
7
Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut.
Krok 5
z
7
Przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder oraz przestudzoną żelatynę.
Krok 6
z
7
Z przestudzonego ciasta odcinamy wierzch i rozdrabniamy go. Na ciasto wykładamy masę. Następnie całość obsypujemy pokruszonym ciastem z odciętego wierzchu i dekorujemy owocami granatu.
Krok 7
z
7
Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0